2018. december 19., szerda
Viola

Külföld

Filmbe illő bankrablások sorát követte el egy bűnbanda

Hollywoodi stílusú bankrablások egész sorát követte el az elmúlt évtizedben Kaliforniában egy bűnbanda, amelynek vezetőjét, a 48 éves Alceu Johnny Andreist 20 év börtönre ítélték kedden.

A bandavezér egy profi cégvezető módjára irányította bűnbandáját: alárendeltjeit drogtesztnek vetette alá, formaruhába és egyencipőbe öltöztette őket és kötelezte a tagokat felszereléseik gondos letörlésére, nehogy ujjlenyomatot vagy DNS-mintát hagyjanak maguk után.


A banda alapos terepszemlét tartott a kiszemelt bankoknál, lyukat vágott a tetőbe, hogy később ott ereszkedjenek le köteleken és számos próbarablást hajtott végre.

A bíróságon bemutatott tárgyi bizonyítékok szerint a betörők képesek voltak kiiktatni ultramodern riasztórendszereket, kézi adóvevő útján kommunikáltak egymással és légkalapács segítségével hatoltak át vastag betonfalakon a készpénz és a széfek tartalmának megszerzése céljából.

Andreist és a banda több más tagját 2014-ben fogták el egy bankfiók kirablására tett kísérlet közben.

A keddi bírósági ítélet szerint a betörőbanda fejének vissza kell fizetnie 12 millió dollárt és be kell szolgáltatnia két Mercedes autót és négy Ducati motorkerékpárt, amelyet a lopott pénzből vásárolt.

Kapcsolódó Cikkek