2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Pécs

Föld körüli útra mennek a pécsiek

Saját fejlesztésű és építésű elektromos autóval kerülik meg magyarok a földet. A csapat motorját két pécsi adja, ugyanis ők alakítják át azt a 911-es Porschét, amelynek 33 ezer kilométert kell majd megtennie a világbajnokságon.

Már most építik az autót a pécsiek, amellyel megkerülik majd a Földet. Tukora Andrást és társát, Büki Csabát kimagasló, különleges teljesítménye miatt hívták meg a világbajnokságra.


Tukora és a városban is sűrűn cirkáló gép

– Hat évvel ezelőtt kezdtem el az elektromos autók, motorok gyártását. Most pedig olyan gépkocsit alakítunk ki, amellyel egy töltéssel 6-700 kilométert szeretnénk megtenni – mondta Tukora András.

Kívülről majdnem olyan, mint egy eredeti Porsche…
Fotó: Tukora András

A Barcelonától Barcelonáig tartó versenyen négyfős csapattal állnak rajthoz a magyarok. Az útra pedig még egy szervizautót is visznek magukkal, amely szintén nem lesz akármilyen, ugyanis egy saját építésű, elektromos járgányról van szó.

…a csomagtartója azonban más Fotó: Tukora András

– A mezőnyben korábban csak Teslával mertek indulni. Mi, magyarok most be akarjuk bizonyítani, hogy saját gyártású autó is lehet ugyanolyan jó, mint egy gyári – tette hozzá Tukora András.

Eddig a Teslák egy töltéssel 300 kilométert tudtak megtenni. A pécsiek ezt a hatótávolságot is szeretnék túlszárnyalni.

A föld körüli verseny 2020-ban lesz, 20 ország csapata mérettetik meg. A 33 ezer kilométeres távot 80 nap alatt kell teljesíteni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.