2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Békéscsaba

Futócipőben a megye körül

Idén már negyedik alkalommal futja körbe Tóth László futónagykövet Békés megyét, Békéscsaba főteréről rajtolva március 28-án délelőtt és a tervek szerint április 8-án érve vissza Békéscsabára.

Tóth László futónagykövet immár negyedszerre húzza fel a nyúlcipőt

A rendezvény ötletgazdája és főszervezője összesen 52 településen áthaladva a 12 nap alatt 580 kilométert tesz meg. A teljes távot egyedül futja végig, viszont egy-egy szakaszon sokan elkísérik a futót. Több településen például egészség- vagy sportnapot szerveznek arra az időszakra, amíg Tóth László is ott van. Sok helyen ő maga is szívesen beszél a futás, a sport, az egészséges életmód jótékony hatásairól, hiszen annak idején pont ezért kezdte el szervezni a Megye Futást.


Bár az első gondolat az volt, hogy milyen jó buli lenne tényleg körbefutni a megyét, később már üzenetértéke lett a kezdeményezésnek: mozogni jó, mozogni szükséges, hogy idősebb korban se jelentsen gondot a sport. Az iskolában még muszáj tornázni a gyerekeknek, viszont később sokak életéből eltűnik a mozgás. Ezt kellene helyrehozni, egy olyan szokássá alakítani, amit már nem kényszernek, hanem kellemes és hasznos időtöltésnek érzünk. Bár ezen a programon ugye a futásé a főszerep, de Tóth László azt vallja, hogy nem kell feltétlenül ezt a sportot választani, mindenki találjon olyat, amit élvezettel és rendszeresen tud űzni. Emellett természetesen a fiatalok elérése is fontos, hogy az ő kedvüket is meghozza a rendszeres sportoláshoz. A tapasztalatok alapján úgy tűnik, ezt a célt sikerült elérni, hiszen évről évre egyre többen csatlakoznak hozzá, sokszor óvodások vagy kisiskolások kocognak mellette egy-egy rövidebb távon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.