2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Tatabánya

Gálázott a negyvenéves Keri

A Bányász Mazsorett Együttes bemutatójával vette kezdetét a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskolája és Szakiskolája ünnepi gálája. Az iskola negyvenéves születésnapját köszöntő programon Patakiné Slezák Ágnes igazgató az intézményt érintő változásokról beszélt.

– Megújult a külső, a nevünk pedig az elmúlt öt-tíz évben már számtalanszor változott – fogalmazott az intézményvezető. – Azonban ha megkérdezik a diákokat, hová járnak, mindannyian ugyanazt válaszolják: a Keribe. Hiszen változhat az iskola hivatalos neve, a képzés és az itt folyó szakmai munka ugyanaz marad. Negyvenévesek lettünk, ami egy város életében nem számít olyan réginek, azonban mindenképpen mutatja: ez az intézmény már kiállta az idők próbáját.


Schmidt Csaba polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: egy iskola sikerét mindig az ott tanulók későbbi karrierje mutatja.

– Tatabánya, sőt, a megye vendéglátása és kereskedelme egyaránt elképzelhetetlen a kereskedelmi szakközépiskolában végzettek nélkül – mondta a városvezető. – Ez jól mutatja, hogy milyen fontos képzés zajlik itt, immár négy évtizede. Az intézmény városunkban az állandóságot, a minőséget és a színvonalas szakoktatást jelképezi.

A gála atmoszférája jól tükrözte az ünnepi hetet, ami egészen kiváló hangulatban telt.

– Én nagyon régen itt dolgozom már, de ilyen napokra nem emlékszem – mondta Varga Imréné igazgatóhelyettes. – Az egész iskola együtt lélegzett, és a tanulmányi versenyeken ebbe bárki betekintést nyerhetett: a hozzánk érkező diákok és felkészítőik is.

A Keri ünnepi hetén, aminek keretében többek között pincér-, szakács- és cukrásztanulók is megmutathatták tudásukat, székelyudvarhelyi és aaleni vendégek is részt vettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.