EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Győr

Győr Rióban, Rió Győrben: kiállítás az olimpián készült fotókból

A riói olimpián készült fotókból nyílt kiállítás nemrég a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében.

Marcali Gábor, a Győr+ Média fotóriportere és Nagy Roland újságíró részt vett az elmúlt év legnagyobb sporteseményén, a megjelent tudósításokhoz pedig több ezer fénykép készült, ezekből válogatták össze a kiállítás anyagát.


Számos nagyszerű fotó várja a látogatókat a kiállításon
Fotó: Orosz Sándor

A megörökített pillanatok között szerepel Kozák Danuta és a női kajak négyes olimpiai döntője, a brazil labdarúgó-válogatott győzelme, Usain Bolt öröme a nyolcadik elsősége után és az érmeit büszkén viselő Hosszú Katinka is. A fotókhoz rövid képaláírások tartoznak, amelyek egy-egy sztorit elevenítenek fel az ötkarikás játékokon eltöltött tíz napból.

Marcali Gábor fotóriporter és Nagy Roland sportújságíró a közös riói élményekre is kocintott
Fotó: Orosz Sándor

– Az olimpiai eszme áthatja a magyar nemzetet. Nem véletlen, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban Kemény Ferenc révén már a kezdeteknél ott voltunk. Magyarország az újkori olimpiák születésénél bábáskodott. Azóta négyévente közösen szurkolunk a magyar sportolóknak, hogy jól szerepeljenek az ötkarikás játékokon. Élményekben, magyar győzelmekben a riói olimpia is bővelkedett, a fantasztikus hangulatot, sportolóink sikereit most újra felidézhetjük a helyszínen készült fotóknak köszönhetően – mondta a kiállítás megnyitóján Fekete Dávid, Győr alpolgármestere.


A brazil válogatottat nézni és fotózni is élmény volt Rióban
Fotó: Marcali Gábor

A kiállítás április 13-ig hétköznapokon és szombaton 10 órától 17 óráig ingyenesen látogatható.

A Krisztus szobornál is jártak a győri szakemberek
Fotó: Marcali Gábor

Április 4-én 17 órától az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) önkéntes koordinátora, Pásztor Rudolf tart előadást a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtár klubhelyiségében (Herman Ottó u. 22.).

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.