2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Veszprém

Gyorsabb, jobb lesz az ügyintézés

Gyorsabb, jobb ügyintézést ígér a megyei kormányhivatal és a kormány közös programja: a cél érdekében az elmúlt időszakban országosan közel 800, a megyében 34 fő vett részt kormányablak-ügyintézői képzésen. A sikeresen vizsgázók ünnepélyes keretek között vehették át oklevelüket a megyeházán. A projekt fő célja az ügyintézés minőségének javítása, a munkatársak és az ügyfelek elégedettségének növelése volt.

Takács Szabolcs kormánymegbízott elmondta: 2018 végéig összesen 20 ezer kollégát képeznek; részben belső, vezetői képzéseket folytatnak, részben pedig közszolgálati képzéseket. Mivel a kormányablakok a kormányhivatalok zászlóshajói, különösen fontos a szakszerű ellátás, hiszen ez az első szint, ahol a polgárok találkoznak az állammal.


Takács Szabolcs (fotó: Domján Attila)

Az első ütemben országosan összesen 794 munkatárs végezte el a kormányablak-ügyintézői képzést, míg a megyéből 34-en vehették át oklevelüket pénteken. Március elsején pedig elkezdődött a képzés második üteme is, és tervben van a kormányhivatalok folyamatos fejlesztése.

Megyénkben 34 kormányablak-ügyintéző vett részt a képzésben (fotó: Domján Attila)

Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár szerint fontos lenne az integrált ügyfélrendszerek kialakítása is, és az, hogy a polgárok számára minél könnyebben elérhetők legyenek a kormányablakok. A gördülékenyebb ügyintézést segítheti a fiatal munkaerő informatikai tudása is, valamint a kormány stratégiájaként elindított Digitális Jólét Program, aminek keretében 2018-ig 3,5 millió háztartásban lesz elérhető a széles sávú internet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.