EUR: 314,25 Ft
CHF: 277,39 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Egyéb Veszprém

Gyorsabb, jobb lesz az ügyintézés

Gyorsabb, jobb ügyintézést ígér a megyei kormányhivatal és a kormány közös programja: a cél érdekében az elmúlt időszakban országosan közel 800, a megyében 34 fő vett részt kormányablak-ügyintézői képzésen. A sikeresen vizsgázók ünnepélyes keretek között vehették át oklevelüket a megyeházán. A projekt fő célja az ügyintézés minőségének javítása, a munkatársak és az ügyfelek elégedettségének növelése volt.

Takács Szabolcs kormánymegbízott elmondta: 2018 végéig összesen 20 ezer kollégát képeznek; részben belső, vezetői képzéseket folytatnak, részben pedig közszolgálati képzéseket. Mivel a kormányablakok a kormányhivatalok zászlóshajói, különösen fontos a szakszerű ellátás, hiszen ez az első szint, ahol a polgárok találkoznak az állammal.


Takács Szabolcs (fotó: Domján Attila)

Az első ütemben országosan összesen 794 munkatárs végezte el a kormányablak-ügyintézői képzést, míg a megyéből 34-en vehették át oklevelüket pénteken. Március elsején pedig elkezdődött a képzés második üteme is, és tervben van a kormányhivatalok folyamatos fejlesztése.

Megyénkben 34 kormányablak-ügyintéző vett részt a képzésben (fotó: Domján Attila)

Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár szerint fontos lenne az integrált ügyfélrendszerek kialakítása is, és az, hogy a polgárok számára minél könnyebben elérhetők legyenek a kormányablakok. A gördülékenyebb ügyintézést segítheti a fiatal munkaerő informatikai tudása is, valamint a kormány stratégiájaként elindított Digitális Jólét Program, aminek keretében 2018-ig 3,5 millió háztartásban lesz elérhető a széles sávú internet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Termékeny tavasz az állatkertben

  Termékeny tavasz az állatkertben

  Utódokat nevelnek a tanyaházi juhok, megszülettek az első kecskegidák, és a kengurukölyök is rendszeresen kidugja fejét anyja erszényéből.

 • Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Ormos Zsuzsanna pedagógus, képzőművész kapta Hódmezővásárhely önkormányzatának Pro Urbe-díját. Az elismerést teljes egyetértésben ítélte oda a kitüntetett négy évtizeden át zajló munkájáért a város vezetése és a képviselő-testület.

 • Teljesen megújul a Sas út

  Teljesen megújul a Sas út

  A beruházás alapján 780 méteres szakasz újul meg, emellett 830 méter hosszú kerékpárút épül, amely csatlakozik az észak-déli hálózatba.