2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Belföld

Hajtóvadászat folyik Menyoa után

Háromszázezret fizet a rendőrség annak, aki nyomra vezeti őket a Pierre-Paul Menyoa után indított hajtóvadászatban. Mint lapunk megírta: a 24 éves kameruni migráns saját barátnője 15 éves húgával erőszakoskodott, majd kereket oldott.

Nem alakulhat túl jól a kartali erőszaktevő migráns, Pierre-Paul Menyoa utáni nyomozás, mivel a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság alig 24 órával a körözés elrendelése után már 300 ezer forintos nyomravezetői díjat is kitűzött a szexuális erőszakkal gyanúsítható kameruni kézre kerítése érdekében. A megyei főkapitányság a törvény szerint hárommillió forintos díjat ajánlhatna, vagyis a 300 ezres összeg nem kiemelten magas.


– Nyomozástaktikai szempontból ez akár azt is jelentheti, hogy a zsaruk gyanúja szerint a körözött személy valamelyik ismerőse többet tud a fellelhetőségéről, mint amennyit elmondott. Sokan nem akarnak bűnügyi nyomozásba keveredni, ezért – amíg nem teszik őket érdekeltté az ügyben – csak félgőzzel támogatják a hatóságok munkáját. Ezen segíthet a jutalom – magyarázta lapunknak egy névtelenséget kérő nyugalmazott nyomozó.

Azt nem tudni, hogy a 2015-ben migránsként érkezett kameruni Menyoa milyen nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, de a rendőrségi körözés arra utal, hogy a zsaruk szerint még Magyarországon tartózkodhat az erőszaktevő, nem hagyta el az országot.


Mint ismert, a gyanú szerint a férfi megerőszakolta saját barátnője 15 éves húgát, majd felszívódott. Élettársa teljesen összezuhant a hírtől, miszerint párja gyalázta meg a húgát, főként azért mert a pár – információink szerint – alig néhány napja veszítette el közös magzatát.

Balhés migránscsapat

Nem ez az első bűncselekmény vagy furcsa ügy, ami az Internationale CDF SE, a 2006-ban afrikai bevándorlókból megalakított budapesti futballcsapat körül kiderült. Korábbi lapértesülések szerint az együttes egyik edzőjét, egy Magyarországon focistaként is közismert, afrikai származású férfit 2015 őszén előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság embercsempészet gyanúja miatt. Ősszel az MLSZ kizárta a csapatot a Budapest-bajnokságból.

Kapcsolódó Cikkek