2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Halálos autórablás: Házi őrizetet remél a gázoló élettársa

Gödöllőn, a tragikus körülmények között elhunyt B. Zsófi sírján mindig van friss virág. A Turay Ida Színház tragikus sorsú munkatársa nyolc hónapja hunyt el, amikor egy begyógyszerezett férfi elrabolta az autóját. A hír megrázta az egész országot.

Mint ismert, a Turay Ida Színház egykori munkatársa, B. Zsófi tavaly július 28-án, késő este az otthona előtt kiszállt a kocsijából, hogy kinyissa a kaput. Sz. Lajos épp arra járt, beugrott a volán mögé, kitolatott, majd pár másodperccel később a kocsiba kapaszkodó lánnyal együtt az árokba borult. A férfi segítségnyújtás nélkül elszaladt a helyszínről, hátrahagyva Zsófit, aki a saját autója alatt halt meg. A lány egy nappal korábban ünnepelte 24. születésnapját. A rendőrök másnap találták meg a begyógyszerezett Sz. Lajost, akinek szülei a bosszútól tartva elbujdostak. Nyolc hónap telt el azóta.


– Mindig elszorul a szívem, ha eszembe jut, mi történt azzal a szegény lánnyal. Nagyon sajnálom őt és a családját. Meggyőződésem, hogy baleset történt – bizonygatja Sz. Lajos élettársa, Zsanett. – Lajos a tragédia napján összeomlott, mert elhagytam. Egy veszekedés után fogtam a két hónapos kisfiunkat, és hazaköltöztem a szüleimhez. Lajos ezt nem tudta elviselni: begyógyszerezte magát és ráivott. Talán ha akkor kicsit türelmesebb vagyok, Zsófi ma is él, az élettársam pedig nem kerül börtönbe. Most abban bízom, hogy a fiam édesapja házi őrizetbe kerül és húsvétra talán újra együtt lehet a család. Eldöntöttem, amint kiengedik Lajost, visszaköltözöm hozzá.

A tragédia helyszíne

A tragédia helyszíne

Erre minden esélye megvan, ugyanis a férfit korábban nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsították, akire akár élete végéig tartó börtön várt.


– Ehhez képest a védencemet, Sz. Lajost már csak rablással és halált okozó közúti veszélyeztetéssel, illetve segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják, aminek büntetési tétele sokkal enyhébb, öttől 15 évig tartó szabadságvesztés – mondta a Lokálnak dr. Borsos József ügyvéd. – Meggyőződésem szerint rablás és cserbenhagyás sem történt, hiszen a védencem nem erőszakkal vette el az autót. Sajnálatos módon annyira bódult volt, hogy azt sem vette észre, amikor a tulajdonos az ablakba kapaszkodva szaladt a kocsival, majd az árokba borulva maga alá temette.

Az ügyvéd hangsúlyozta: Sz. Lajos tettére természetesen nem mentség, hogy az elfogyasztott drog és ital miatt nem volt beszámítható állapotban.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek