EUR: 323,57 Ft
CHF: 287,87 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Harrach: jól működik a Fidesz-KDNP szövetség

Jól működik a Fidesz-KDNP szövetség – jelentette ki Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője kedden Miskolcon, sajtótájékoztatón, hozzátéve, ugyanakkor nem jó látni a magyar politikai életben, hogy a “többi párt köreiben kormányképes erő alig jelenik meg”.

A KDNP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei választmányának ülése után tartott sajtótájékoztatón Harrach Péter azt is kiemelte, hogy erős KDNP-szervezet van Miskolcon.


Szavai szerint olyan politikai életre lenne szükség Magyarországon, amelyben erős pártok mutatnak alternatívát, azonban ma “sajnos az egyetlen kormányképes erő a Fidesz-KDNP szövetség”.

Azért sajnos, – fűzte hozzá -, mert “a többi párt gyenge képességeket mutat fel, amely a támogatóik számára méltatlan”.


Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke egyebek mellett azt mondta: Mezőkövesden új KDNP-alapszervezet alakult, egyre több fiatal csatlakozik a párthoz. A párt keresztény értékeinek hangsúlyozása a fiatalságnak, az új generációnak vonzerőt jelent, tart a fiatalítás, az ifjúság fontosnak tartja a keresztény értékeket.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az egészségügy helyzetéről beszélt. Azt mondta: az elmúlt hat évben mind az országban, mind Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, mind pedig Miskolcon jelentősen fejlődtek az egészségügyi intézmények, országos szinten erre a célra 500 milliárd forint jutott a költségvetésből.

Az egészségügyi fejlesztések folytatódnak, az ágazatban dolgozók bérét emelik, a tavalyi, az idei, és a következő évi emeléssel “nagyon nagy mértékű bérfejlesztés lesz”. A kormányzat idén az egészségügyre 172 milliárd forintot fordít, ebből 80 milliárd béremelésre jut, a többi fejlesztésekre, kapacitások bővítésére – tette hozzá. Hangsúlyozta: az egészség megőrzésének nagyon fontos szerepet tulajdonítanak, azt szeretnék, hogy növekedjen az egészségben eltöltött évek száma Magyarországon.

Kapcsolódó Cikkek