EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Sport

Hazardért 100 milliót sem sajnál a Real Madrid

Minden idők legnagyobb átigazolási üzletére készül a Real Madrid. A BL-győztes spanyol csapat a Chelsea belga klasszisát, Eden Hazardot szemelte ki magának, és kész 100 millió fontot (35,7 milliárd forint) is kifizetni érte.

A spanyol sportlap, a Marca információi szerint a csatár képviselői már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a madridi klubbal, és az is az átigazolás mellett szól, hogy Hazard hónapok óta spanyolul tanul. Ráadásul a Chelsea mestere, Antonio Conte is szívesen látná a csapatában James Rodríguezt, a királyi gárda kolumbiai középpályását, akit nyilván örömmel elengednének a madridiak a belga játékosért cserébe.


A Real belső köreiben az sem titok, hogy Zinédine Zidane, az együttes trénere nagy csodálója Hazard játékának, és nem kerülne különösebb erőfeszítésébe rávenni a klub vezetőit arra, hogy mélyen, akár 100 millió font erejéig a kasszába nyúljanak. Az angol Daily Mail szerint azonban a londoniak nem szívesen válnának meg a csatártól, bár egyesek szerint ez inkább arra szolgál, hogy felverjék Hazard amúgy sem alacsony árát. A Chelsea-nek azonban nem lesz könnyű a 2012-ben a Lille-től megszerzett belga futballistát pótolni.

Mindenesetre a Monaco középpályása, a Manchester City elleni BL-meccsen remekelő Tiemoué Bakayoko már a célkeresztbe került. Igaz, esélyeiket némileg csökkenti, hogy a Manchester United is szemet vetett a franciára. Az igazi nagy fogás azonban a Rangers skót csodagyereke, a még csak 15 éves Billy Gilmour lenne, akit alighanem azonnal leigazol a Chelsea, amint betölti 16. életévét.


Átigazolási rekordok:

  1. Paul Pogba: Juventus–Man. United 89,3 millió font
  2. Gareth Bale: Tottenham–Real Madrid: 86 millió
  3. Cristiano Ronaldo: Man. United–Real Madrid: 80 millió
  4. Luis Suárez: Liverpool–Barcelona: 75 millió
  5. Neymar: Santos–Barcelona: 71 millió

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek