EUR: 322,27 Ft
CHF: 285,80 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Külföld

Holtan találtak rá az ENSZ két jogvédőjére és tolmácsukra

Holtan találtak rá az ENSZ két jogvédőjére és tolmácsukra kedden a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Mindhárman március 12-én tűntek el, miközben azt vizsgálták, hogy az ország katonái elkövettek-e jogsértéseket.

Az egyik ENSZ-alkalmazott – Michael Sharp – amerikai volt, a másik – Zaida Catalan – svéd. Tolmácsuk – Betu Csintela – kongói.

Az ország rendőrfőnökének közlése szerint a három elföldelt holttestre a Moyo-folyó közelében, Kasai tartományban, Csimbulu és Kananga városok között bukkantak rá.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban korábban még soha nem tűntek el nemzetközi szervezetek alkalmazottai.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mélypontra süllyedt a francia államfő népszerűsége

    Mélypontra süllyedt a francia államfő népszerűsége

    Mélypontra süllyedt Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége az elmúlt hónapban a sárgamellényesek franciaországi tiltakozásai nyomán, miközben úgy tűnik, hogy a radikális jobboldal vezetője, Marine Le Pen nagy előnyt kovácsolt a helyzetből – ezek a fő következtetései az Odoxa francia közvéleménykutató-intézet kedden ismertetett felmérésének.

  • A Bambi-filmmel büntetik az amerikai orvvadászt

    A Bambi-filmmel büntetik az amerikai orvvadászt

    Szabadságvesztésének letöltése alatt legalább havonta egyszer meg kell néznie egy amerikai orvvadásznak a Walt Disney filmstúdió Bambi című 1942-es animációs filmklasszikusát, amelyben egy kis szarvasborjú vadorzók miatt veszíti el anyját.