2019. február 18., hétfő
Bernadett

Sport

Hosszú Katinka a piacon is aranyat ér

Újabb elismerést zsebelt be Hosszú Katinka. A Forbes magazin – akárcsak tavaly – idén is a háromszoros olimpiai bajnok úszót tartja a legértékesebb magyar sportolónak, a riói aranyérmes vívó Szilágyi Áron és Kozák Danuta kajakozó előtt.

A rangsor felállításánál az eredményesség és a piaci érték nyomott a legtöbbet a latban. Hét multinacionális cégtől és egy reklámügynökségtől azt kérdezte a magyar Forbes, hogy kampányukban mennyi pénzt áldoznának egy-egy hazai sportolóra.


A 2017-es lista:

1. Hosszú Katinka úszó: 100 pont


2. Szilágyi Áron vívó: 82

3. Kozák Danuta kajakos: 78

4. Nagy László kézilabdázó: 77

5. Gyurta Dániel úszó: 75

6. Cseh László úszó: 70

7. Michelisz Norbert autóversenyző: 70

8. Dzsudzsák Balázs futballista: 69

9. Görbicz Anita kézilabdázó, Nagy Ádám és Gera Zoltán futballista: 60

 – Katinka elsősége vitathatatlan, egyedülálló brandet épített fel párjával és edzőjével, Shane Tusuppal – mondta Szabados Gábor sportközgazdász. – Talán csak az aktív bokszoló Kovács „Koko” István tudta megközelíteni ezt a szintet itthon. Szilágyi és Kozák helyezésében az is közrejátszhatott, hogy az elmúlt hónapok budapesti olimpiai kampányában úton-útfélen találkozhattunk velük a plakátokon, de megnyerő személyiségük, varázsuk miatt reklámszempontból is nagyon „szerethetők”.

Tavalyhoz képest átírta a listát Rio, Szilágyit a második olimpiai aranya röpíthette előre, és meglepő módon a labdarúgó Eb viszonylagos sikere után sem ugrottak előre a futballisták. Sőt Dzsudzsák Balázs csak a 8., igaz, a bolognai Nagy Ádám és Gera Zoltán is ott van a legjobbak között.

– A magyar futball elmúlt évtizedeinek negatív eseményei miatt a hazai üzleti élet bizonyos távolságtartással figyeli a focistákat, annak ellenére, hogy a sportág népszerűsége vitathatatlan – folytatta a közgazdász. – Amerikában az amerikai focista Tom Bradyt a huszonháromszoros olimpiai bajnok Michael Phelps legfeljebb egyszer tudná letaszítani a trónról.

Kapcsolódó Cikkek