2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Extra

Idén is dupla teltházzal ünnepelt a Red Bull Pilvaker

Az elmúlt öt év legszebb pillanataival és több vadonatúj feldolgozással tisztelgett a Red Bull Pilvaker március 15-én, irodalmi és történelmi nagyjaink előtt. A jubileumi évfordulóhoz méltóan a produkció minden eddiginél látványosabb volt, és a jól ismert zenészekhez, rapperekhez és színészekhez idén Trokán Nóra és Anger Zsolt is csatlakozott.

Ha március 15., akkor immáron ötödik éve dübörög a Red Bull Pilvaker, ahol hazánk legnépszerűbb előadói irodalmi nagyjaink remekműveivel tisztelegnek az 1848-49-es forradalom márciusi ifjai előtt. Az idei jubileumi esemény az eddigieknél is több érdeklődőt vonzott az Erkel Színházba, ahol a korábbi évekből ismert hazafias, szerelmes és forradalmi témájú költemények mellett idén több új szám is debütált, köztük Petőfi Sándor az Egy gondolat bánt engemet, a Falu végén kurta kocsma és a Befordultam a konyhára című verse is.


A Red Bull Pilvaker csapata

A jubileumi évforduló mellett a Red Bull Pilvaker idén Arany János születésének 200. évfordulóját is ünnepelte, így a programba három Arany vers is bekerült, a Járai Márk (Halott Pénz) lírai előadásában megszólaló Letészem a lantot, A legszebb virág Kautzky Armand tolmácsolásában és a Pilvaker fináléját adó Egy életünk, egy halálunk.

-A Pilvaker minden évben kiránt minket kicsit a koncert-turné körforgásból, hiszen annak ellenére, hogy ez egy zenei előadás, a színházi környezet, a rendezői instrukciók egészen más hozzáállást követelnek meg a résztvevőktől. Jó volt látni, hogy idén is mennyire izgatottan várta mindenki, hogy együtt felmenjünk a színpadra, és hogy annyi próba, annyi munka után milyen szépen összeállt az egész produkció – összegezte az eseményt a Halott Pénz frontembere, Marsalkó Dávid, aki immáron harmadik éve vesz részt a Szavak Forradalmában.


Anger Zsolt

Mellette Bom, Deego, Diaz, Dipa, Fluor Tomi, Fura Csé, Járai Márk, Kollányi Zsuzsi, Lábas Viki, Meszes Balázs, Papp Szabi, a Random Trip, Singh Viki, Sub Bass Monster, Szivák Zsolt és Wolfie erősítette a produkciót, a házigazda szerepét pedig Buda Márton vitte. Kautzky Armand idén ötödik alkalommal szavalt a rendezvényen, színművész kollégái közül második alkalommal lépett színpadra Szabó Kimmel Tamás és Hámori Gabriella, Trokán Nórát és Anger Zsoltot pedig idén láthatta először a közönség.

-Nagyon megtisztelő volt, hogy felkértek a Pilvakeres csapatba, korábban már többször láttam az előadást YouTube-on, és mindig is nagyon vonzó dolognak tartottam, hogy ezek a srácok meg tudják mutatni, milyen ereje van a szavaknak. Jelenleg ugyanazt érzem, mint tízéves koromban: lehet, hogy rocksztárnak kellett volna mennem. Elképesztő érzés, amikor kétezer ember átszellemülten, telitorokból üvölt és tapsol. Lassan harminc éve színészkedem, de ez egy teljesen más élmény – mesélte Anger Zsolt.

Kapcsolódó Cikkek