2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Sport

Így lehet esélyünk Portugália ellen

Sorsdöntő is lehet a szombati Portugália–Magyarország világbajnoki selejtező mérkőzés végeredménye ránk nézve, hiszen a magyar válogatott a B csoport harmadik helyén áll, 2 ponttal lemaradva a második, pótselejtezőt érő helytől. Az Európa-bajnok portugál csapat ellen talán nincs is nyerő taktika, azonban már egyszer bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk meglepetést okozni.

Védelem:


Mivel Guzmics Richárd sérülés miatt kénytelen kihagyni a meccset, zöld utat kaphat a nemrég magyar állampolgárságot szerző Paulo Vinícius a kezdőbe. Igaz, ebben a felállásban még nem játszott a válogatott, és az is kérdéses, hogy Bernd Storck kapitány bevállal-e egy Vinícius–Lang párost a védelem közepén, noha a Vidiben már szerepeltek együtt. A széleken Kádár Tamás és Bese Barnabás néz majd szembe – vélhetően – Ronaldóval és Nanival.

Középpálya:


A középpálya is elég foghíjasra sikerült, hiszen nincs Kleinheisler László (sárga lapos eltiltását tölti) és Elek Ákos (nem hívták be). Van azonban Gera Zoltán és Nagy Ádám, akik eddig jól tudtak együttműködni. Kettejük dolga a játék irányítása lehet a találkozón. Dzsudzsák Balázs és Gyurcsó Ádám visszalépései is elkerülhetetlenek lesznek a védekezés szempontjából, ugyanis nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy átjáróházat csináljunk a pálya közepéből.

Nagy Ádám (b) és a svájci Breel Embolo (j) /Fotó: MTI Illyés Tibor

Támadás:

Mivel Szalai Ádám már többször is bebizonyította, hogy lehet rá számítani, egyértelmű, hogy neki kell a kezdőbe kerülnie. De ha bármi történik vele, ott van a kispadon Priskin Tamás, aki befejezésben és összjátékban is jó. Vélhetően nem adódik majd sok lehetőségünk az ellenfél kapuja előtt, ezért hatékonynak kell lennünk.

Szalai Ádám/ Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

A Lokál kezdője:

Gulácsi – Bese, Vinícius, Lang, Kádár – Dzsudzsák, Gera, Priskin, Nagy, Gyurcsó – Szalai

Világbajnok csapattársat kapott Nikolics

A Chicago Fire és a Manchester United megegyezett Bastian Schweinsteiger eladásáról. A 32 éves középpályás egyéves szerződést kötött az amerikai klubbal, így a világbajnok futballista Nikolics Nemanjának osztogathatja majd a gólpasszokat. A 121-szeres német válogatott játékosnak már csak a vízumengedélyét kell megvárnia.

Sport minden mennyiségben:

                                                                          Együttműködő partnerünk a MOL

Kapcsolódó Cikkek