EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Külföld

Ilyen nincs! Halálos mérgű kígyóval fotózta kétéves lányát az édesanya

Édes szőke kislány nevet ránk a fotón, amit a kétéves Molly anyukája készített. Jól elkapott, családi albumba illő, szívmelengető pillanat – gondolhatnánk, amíg meg nem vizsgáljuk kicsit közelebbről a képet. Az kicsi lábai mellett ugyanis Ausztrália második leghalálosabb kígyója siklik éppen.

Bianca Dickinson észre sem vette, hogy két éves lányát egy halálos mérgű kígyó társaságában örökítette meg

Egy ausztráliai, vidéki farmon élve Bianca Dickinsonban nem csoda, hogy kialakult egy egészséges szintű félelem a kígyókkal kapcsolatban. A négygyermekes édesanya azonban legborzalmasabb álmaiban sem gondolta volna, hogy egyszer saját kislányát fogja akaratlanul lencsevégre kapni egy barna csúszómászó szörnyeteggel.


A textilmintás barna kígyó (Pseudonaja textilis) elsősorban az Ausztrália keleti felében él. Nagyon jó alkalmazkodóképességének köszönhetően azonban előfordulása nem ritka a városok külső területein sem. Él nála erősebb mérgű fajta is az országban, ám mégis a textilmintás barna kígyó felelős a legtöbb halálos marásért.

– Minden alkalommal, mikor lehunyom a szemeimet, csak ezt a hatalmas szörnyet látom és azt, hogy mi történhetett volna. Látom magam előtt, ahogy Mollyt elviszi a mentő – mondta a rémült anyuka a The Sunnak.

Kapcsolódó Cikkek