EUR: 349,40 Ft
CHF: 326,74 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Tech

Itt a csuklóra erősíthető személyi vízi mentő – Videó!

Egy felmérés szerint közel félmillió ember fullad bele tóba, folyóba vagy medencébe. Ezen a tragikusan rossz statisztikán kíván javítani a Kingii zseniálisan új fejlesztése, ami nem más, mint egy csuklóra csatolható mentőmellény.

Ár–érték arányban jelenleg ez a legkisebb és egyben leghatásosabb vízi életmentő eszköz kereskedelmi forgalomban. Az eszköz egy felfújható nejlonballont tartalmaz, amelyhez közvetlenül csatlakozik egy apró szén-dioxid-patron. Használója ha bajba kerül úszás közben, vagy valami oknál fogva a víz alatt ragad, egy gomb megnyomásával a ballon egy másodperc alatt megtelik gázzal és azonnal a felszínre repíti őt. A gyártó egyébként az életmentő csuklópántot szörfösöknek, kajakosoknak, vitorlázóknak és horgászoknak ajánlja, ám egy tengerparti nyaralás alkalmával a gyerekek is nagyobb biztonságban merészkedhetnek a hullámok közé.


A Kingii 78-szor kisebb, mint egy mentőmellény, azonban ugyanolyan megbízható, mint a klasszikus, vértként magunkra csatolható nagytestvére. A szén-dioxid-patron nagyon egyszerűen cserélhető, így használat után elég csak az üres patront kivenni, majd egy telit visszapattintani. Magyarországon egyelőre még korlátozottan érhető el, azonban az eBayről, az Amazonról vagy az Aliexpreszről azonnal beszerezhető, ára tartalékpatronokkal együtt 13–24 ezer forint között van.

Kapcsolódó Cikkek