EUR: 322,27 Ft
CHF: 285,80 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Tech

Itt az új Samsung Galaxy S8 és S8+!

Megérkeztek a Samsung várva várt legújabb készülékei, a Galaxy S8 és S8+! Az elmúlt hónapok rengeteg tűzesettel kapcsolatos balesetei igen megviselték a céget, így óriási reményeket fűznek az új csúcskészülékekhez.

A telefonok európai bemutatójának helyszínét London biztosította szerdán délután, ahol végre sok érdekes dolog derült ki a két új mobilról. Az egyik ilyen újdonság, hogy már nincs lekerekített kijelző nélküli Samsung csúcsmodell. Nem csak a mai trendek miatt választotta ezt az utat a gyártó, hanem azért is, mert a koreai cég elsősorban arra ment rá, hogy minél magasabb legyen a kijelző és a készülékház aránya.


Nincs olyan sok különbség a két modell között. Hardveresen ugyanazt tudja mindkét telefon, csupán a méreteiből adódik némi differencia. Nézzük szépen sorba:

  • A kisebbik készülék 5,8 hüvelykes, míg a nagyobbik 6,2 inches kijelzőt kapott
  • A felbontás mindkét esetben QHD+ (2960 x 1440), AMOLED
  • Az S8+ méreteiből adódóan nagyobb, 3500 mAh akkumulátort kapott, mint kistestvérének be kell érnie egy 3000 mAh-s erőforrással
  • 148,9 x 68,1 x 8 mm-es lett az S8, az S8+ leendő tulajdonosainak pedig 159,5 x 73,4 x 8,1 mm-es méreteket kell megszoknia

Ezeken túl minden más azonos a két készülékben, így az IP68-as por- és vízállósági minősítés is.


Az ujjlenyomat-olvasó sem maradhatott ki, ám most ez a telefon hátlapjára került. Oka csupán csak az, hogy előre már nem tudták bepréselni, mert nem volt hely. Ha ez nem lenne elég, akkor találunk írisz alapú feloldást és arcfelismerést is, a home gombot pedig a panel alján találjuk.

A telefonok HDR videó lejátszására is alkalmasak, a Samsung készülékei teljes mértékben megfelelnek a Dolby Vision szabványának. A hátlapon továbbra is egy F1.7-es rekeszértékű, 12 megapixeles, dual pixel szenzor dolgozik, ám sokkal jobb képminőséget ígérnek, mint amire elődei képesek voltak.  Az előlapi kamera egy picit megváltozott. 8 megapixelesre nőtt a felbontás és autofókuszt is kapott a termék.

A Bluetooth 5.0-s szabványú, ami határozott újítás, a Type-C port USB OTG-képes, van NFC, giroszenzor, gyorsulásmérő, iránytű, mágneses hall szenzor, barométer, pulzusmérő és nem maradt ki a vezeték nélküli töltés lehetősége sem. Bekerült az egyelőre még csak angolul működő Bixby, amely a Samsung hangalapú asszisztense. Olyan ez egyébként, mint az Apple termékekben a Siri.

Előreláthatóan az S8+ ára várhatóan bruttó 300 ezer forint körül alakul, a kisebbik verzióért pedig 275 ezer forintot fognak kérni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek