EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb IV.kerület

Játssz jól!

Város, óriáskerékkel. Ez is lehetségese a Legóval

Több mint nyolcvan évvel ezelőtt, 1932-ben indult hódító útjára a legó, köszönhetően Ole Kirk Christiansen dán asztalosmesternek.

A játék neve a dán „leg godt!” kifejezésből származik, ami azt jelenti: „játssz jól!”. A  Lego cég 1990-ben bekerült a tíz legnagyobb játékgyártó közé, egyetlen európai társaságként. Népszerűsége évtizedek óta töretlen, most pedig bárki találkozhat a legóval Újpesten is.  Április 1-jén 9 és 17 óra között ugyanis kockabörzét tartanak az Ifjúsági Házban, ahol új és használt legókat, figurákat és egyéb kiegészítőket lehet venni. A belépés díjtalan!

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.