EUR: 317,77 Ft
CHF: 279,86 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Egyéb Nyíregyháza

Jennifer Lawrence-szel forgatott Vicei Zsolt

Közös jelenete volt a fiatal Oscar-díjas amerikai világsztárral a Móricz Zsigmond Színház művészének annak a filmnek a felvételei során, amelyet hónapok óta Magyarországon készítenek amerikai filmesek.

Vicei Zsolt (Fotó: Móricz színház)

Nem ez az első alkalom, hogy filmcsillaggal játszik együtt Vicei Zsolt, hiszen négy éve például Bruce Willisszel forgatott a Die Hard legutóbbi epizódjában, de játszott olyan külföldi tévésorozatokban is, mint a Borgiák, Az utolsó királyság vagy a Drakula. Egy ilyen produkció létrejöttében közreműködni akkor is hatalmas élmény, ha a szerep megformálása nem jelent igazi kihívást, vagy a munka egyetlen napra korlátozódik. Mint Zsolt lapunknak elmondta, január végén az Inotai Hőerőműben forgatták az ő jelenetét.


– Egy casting során választottak ki a szerepre. Egy őrült vegyészt játszottam, aki a kadétokat oktatja, akik közül az egyiket Jennifer Lawrence alakítja. Roppant erős egyéniség, roppant erőteljes a kisugárzása, nagyon szép, és nálam alacsonyabb. A forgatás egy adott pontján megnevettettem. Elrontott valamit a felvétel során, bosszankodott, amire én azt mondtam angolul: „Nyugi! Szarságok előfordulnak.” A forgatás a megszokott profi körülmények között zajlott, még a lakóbuszok is hasonlóan voltak elrendezve, mint az lenni szokott. Gördülékenyen, hibátlanul zajlott minden. Angolul kellett játszanom. A jelenetemben részt vevő színészek között talán egyetlen magyar volt még, egy fiatalember.

A forgatást áprilisban fejezik be, amit az utómunkálatok követnek. A nagy költségvetésű, közönségsikerre számító film várhatóan ősszel kerül a mozikba. Az imdb.com szerint egy kettős ügynökké váló szexi orosz kémnő körül bonyolódik a történet.


Zsolt a Móricz Zsigmond Színház Emilie Galotti című darabjában Marinellit alakítja (Fotó: Janics Attila)

Zsolt az utóbbi hetekben gyakran lép színre Nyíregyházán a Göttinger Pál által színpadra állított Castel Felice-ben, de a budapesti Stúdió K-ban is játszik, a Koltai M. Gábor rendezte Árvák című darabban. A következő évadban Szegedre szerződik, de reméli, megoldható lesz az egyeztetés a két teátrum között, és változatlanul találkozhatnak majd vele a nyíregyházi nézők.

Kapcsolódó Cikkek