2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Miskolc

Jól szerepeltek az északerdős csapatok

Az élmezőnyben végeztek az Északerdő Zrt. által támogatott csapatok az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett „Fedezd fel az örökséged!” erdőismereti vetélkedőn. A versenyen 176 csapatban mintegy 500 középiskolás adott számot a természethez kötődő ismereteiről.

A győzelmet a mosonmagyaróvári „Favágók” csapata szerezte meg. Jól szerepeltek a kelet-magyarországiak is, akiknek indulását – szakmai segítséget felajánlva – az Északerdő Zrt. szorgalmazta.


Iskolások versenyeztek az erdőismeretei vetélkedőn

 

– Már a részvételi szándékot megtapasztalva nagy volt az örömünk – mondta el Rencsiné Ágh Márta, az erdészeti társaság humánpolitikai osztályvezetője –, hiszen hét középiskolából 23 csapat szerveződött néhány nap alatt. Az volt a szándékunk, hogy megragadva ezt az ismeretterjesztő lehetőséget, szorosabb kapcsolatot építsünk ki a megye középfokú oktatási intézményeivel. Ez várakozáson felüli sikert hozott. Rendkívül jó kapcsolat alakult ki a pedagógusokkal, a lelkes fiatalokkal és a szülőkkel is. Április elején baráti találkozót szervezünk számukra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.