EUR: 323,57 Ft
CHF: 287,87 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb VIII.kerület

Józsefvárosban tízből nyolcan szigorítanák a közösségi együttélés szabályait

Több mint tizenegyezer kérdőívet küldtek vissza a józsefvárosiak annak a konzultációnak a keretében, amelyet a közrendet zavaró, bosszantó problémák feltérképezése érdekében indított az önkormányzat. A józsefvárosiak szerint szigorítani kell a közösségi együttélés szabályait, és többségük szerint a boltok és vendéglátóhelyek korlátlan éjszakai nyitvatartása is zavaró.

Az év elején konzultációt folytatott a kerületiekkel a Józsefvárosi Önkormányzat a város közrendjét érintő, szabálysértésnek nem minősülő, de bosszantó problémákkal kapcsolatban. A józsefvárosi lakosok 11 216 konzultációs kérdőívet küldtek vissza. Ezekből kiderült, hogy a lakosok több mint felét zavarja a boltok éjszakai nyitvatartása. A Magdolna-, a Népszínház- és az Orczy-negyedben élők kétharmada nem ért egyet a korlátlan éjszakai nyitvatartással. A vendéglátóegységek éjszakai működése a válaszadók 65 százalékát zavarja, ezek nyitvatartásának korlátozására a Népszínház- és az Orczy-negyedben élőknek van a legnagyobb igényük. Egy másik kérdésre válaszolva az is világossá vált, hogy többen – a lakosok 70 százaléka – szigorítanák a nyitvatartást, mint amennyi embert az közvetlenül zavar.


A kerületiek négyötöde szerint a tulajdonosoknak jobban oda kellene figyelniük a hozzájuk tartozó járdaszakasz tisztán tartására, de ez az arány egyes negyedekben ennél is magasabb, kilencven százalékhoz közeli.

Háromból két ember szerint a parkokban, játszótereken egyesek nem tartják be a házirendet. A szökő- és ivókutak nem megfelelő használata a Népszínház-negyedben élőket zavarja leginkább.

A lakóházak nyugalmának és rendjének fenntartásához a józsefvárosiak kétharmada önkormányzati segítséget kérne.

Összességében elmondható, hogy a közösségi együttélésre vonatkozó szabályokat a józsefvárosiak több mint nyolcvan százaléka szigorítaná.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek