2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Juhásznak mindenki a hátát mutatja

Alaposan beégett Juhász Péter. Az alig mérhető támogatottsággal rendelkező Együtt elnöke az Indexnek arról beszélt, hogy pártja szívesen összefogna az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és akár a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal (MKKP) is, ám sorra kosarazták ki őt a pártocskák.

Juhász Péter /Fotó: Csudai Sándor

Nagyot zakózott Juhász Péter. Az Együtt elnöke az új pólusnak nevezett összefogásba kezdett volna bele. Ennek keretében összefogást szeretett volna az MSZP és a DK kivételével az aprócska pártokkal. Juhász 60-70 százalékos esélyt adott az új pólus létrejöttének, ám órákon belül lavinaszerűen majdnem mindenki hátat fordított az Együtt elnökének.


A Momentum az emberekkel szövetkezik, nem a pártokkal – közölte Hajnal Miklós szóvivő. Nem sokkal később érkezett az LMP elutasítása. Mint a párt elnökségi tagja, Ungár Péter fogalmazott, Juhász Péter is hatalomtechnikázik egy évvel a választások előtt.

– Az LMP kongresszusi határozatban döntött az önálló indulásról, vagyis nem kíván senkivel közösen indulni – mondta Ungár.


A Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea az új pólus ötletéről azt mondta az Indexnek, hogy pártja hisz az együttműködésben, az előválasztást is ezért kezdeményezte. Szabó úgy fogalmazott: minden olyan stratégiát támogatunk, ami a választók bevonását, a kormányváltást és a politika megújítását segíti.

Az MKKP nem reagált Juhász ajánlatára.

– Gratulálunk Juhász Péternek az új felálláshoz, és sok sikert kívánunk. Ez az új baloldali ellenzéki szövetség olyan, mint az „utolsó” Omega-koncert, én magam voltam haton – fogalmazott a Magyar Időknek Kósa Lajos. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: már most jelzi, hogy „kábítószer-szabadság” biztos nem lesz Magyarországon, akármilyen pártformációkat szorgalmaz is Juhász Péter.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek