EUR: 322,87 Ft
CHF: 286,67 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szeged

Kaszás Géza: Már nem színészként élek, új kihívások várnak rám!

A Lovasíjásszal nem fejezte be filmes munkáit Kaszás Géza, május közepén kezdődhetnek egy új produkció forgatásai, ezúttal arról készít dokumentumfilmet, hogy a világon mit tudnak a magyarok származásáról.

Színpadi színészként és a filmvásznon egyaránt szép karriert tud felmutatni Kaszás Géza, ám sokan egy kereskedelmi csatorna főzőműsorából ismerik. A színészi pályáját a Szegedi Nemzeti Színházban 1986-ban kezdő Kaszás a Lokál Extrának elárulta, meghatározók voltak számára a szegedi évek, hiszen ő itt debütált a világot jelentő deszkákon.


– Minden kezdet fontos, hiszen vagy kedvet kapsz a továbbiakhoz vagy pedig elveszíted minden ambíciódat. Amikor Szegedre jöttem, akkor adták át a Szegedi Nemzeti Színház felújított épületét, vagyis modern környezetbe érkeztem, de magával a színházzal kapcsolatban nem tudok hasonló jó dolgokról beszámolni… A darabnak, amelyben debütáltam, nem véletlen volt elég furcsa a fogadtatása. Emlékszem, hogy a nézők is döbbenten ültek, ugyanis nem tudták eldönteni, hogy az összecsapódó függöny a darab végét jelzi vagy egy újabb effekt az előadásban. Mindez azonban nem számított, hiszen egy kezdő boldog, hogy színpadon állhat – emlékezett vissza.

Tele tervekkel

Ma is játszom színpadon, de ma már kicsit távol áll tőlem, hogy színészként éljem az életet. Ezt nem bánom, hiszen a színház jelen van az életemben, de már nem létformaként. Most egy egészen másféle küzdelmes pályán vagyok, rengeteg tervem vár megvalósításra – tudtuk meg a művésztől.

A város pezsgése, az egyetemistákkal való jó kapcsolat és a legendás színészbüfé feledhetetlen Kaszás Géza számára. Itt alakult meg a Független Színpad is Rusz József vezetésével, amely végül Pesten találta meg a helyét, és a színpaddal együtt Kaszás is. Mint mondta, leginkább játékfilmek kapcsán jött az elmúlt években Szegedre a forgatásokkor, idén pedig nemzeti ünnepünkön szavalhatott a Móra-múzeumnál.


Mint elmondta, ma is játszik színpadon, de már nem színészként éli az életét, hanem új kihívásokkal néz szembe. A tavaly bemutatott Lovasíjász után újabb dokumentumfilm készítésébe vágta a fejszéjét, azt szeretné megmutatni, hogy világszerte mit tudnak rólunk, miként emlékeznek ránk, hogy vajon vannak-e zenei és kulturális lenyomatai annak, hogy merre jártak hun őseink. – Már összeállt a forgatási menetrend, megvan, hogy kikkel, mit és hol szeretnénk forgatni. Precíz felkészülési folyamaton vagyunk túl, de még a forrásokat gyűjtjük, hiszen műfajához képest elég drága produkcióról van szó a sok utazás miatt – magyarázta. Kaszás Géza reméli, hogy május közepén elkezdhetik az új film forgatását.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.