2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Nagykanizsa

Kemény Dénes is segít

Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok, volt szövetségi kapitány is segít megtervezni a leendő nagykanizsai uszodát. A vízilabda-szövetség elnöke azért érkezett a városba, hogy tanácsait, észrevételeit megossza Kanizsa vezetőivel.

Mint a találkozót követően Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő jelezte, a cél az, hogy az új uszoda – amely a Modern Városok Program keretében épül meg – minél tökéletesebben szolgálja a verseny- és a szabadidősport igényeit. A létesítmény építésének előkészítése mostantól felgyorsul, hiszen számos szakmai egyeztetést követően hamarosan kiválasztják a tervezőket.


Kézfogás a segítségre. Cseresnyés Péter és Kemény Dénes, a háttérben a helyi vízilabdaklub vezetői (Fotó: Gergely Szilárd)

Kemény Dénes azt is megígérte, ha elkészül az uszoda, edzőtáborok és nemzetközi meccsek helyszíne lesz, hiszen a város ideális fekvése miatt tökéletesen alkalmas az olaszokkal és a horvátokkal való vizes kapcsolatok ápolására. A szakember szerint az új uszoda ösztönzi majd az egészséges életmódot, így a versenyzők mellett pillanatok alatt az egész város a szívébe zárja.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.