EUR: 323,44 Ft
CHF: 287,80 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Kézigránáttal raboltak ki egy pénzszállítót

Kézigránáttal raboltak ki egy pénzszállítót Bolíviában, a tizenkét támadó csaknem 400 millió forint értékű készpénzt és valutát zsákmányolt – derült ki pénteki médiajelentésekből.

Az állig felfegyverzett útonállók egy kelet-bolíviai kisváros, Robore közelében csaptak le egy amerikai pénzszállító cég járművére csütörtökön – mondta el a szállítókat kísérő egyik rendőr.


A szállítmányt a brazil határ közelében fekvő Puerto Suarez egyik bankfiókjába kellett volna elvinni.

Médiaértesülések szerint a bűnözők négy autóval érkeztek a helyszínre, és gépfegyverekkel lövöldöztek maguk körül. Egyikük egy kézigránátot dobott a pénzszállító autóra, amelynek motorja a használhatatlanságig összeroncsolódott.

Ruben Suarez Santa Cruz-i rendőrkapitány elmondta, hogy a haramiák 6,6 millió bolivianót (több mint 270 millió forintot) és 350 ezer amerikai dollárt (több mint százmillió forintot) raboltak.

Az esetet követően Robore közelében a rendőrség nagy kaliberű fegyverekre, lőszerekre és két kiégett járműre bukkant, amelyeket valószínűleg a támadáshoz használhattak.

A tetteseket egyelőre nem sikerült elfogni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Erősebb lehet Merkel utódja

    Erősebb lehet Merkel utódja

    Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

  • Elfogadták Soros migránspaktumát

    Elfogadták Soros migránspaktumát

    Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.