EUR: 322,42 Ft
CHF: 285,68 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Nyíregyháza

Kiakad a cukiságmérő!

Alig néhány hete mutatkozott be a közönségnek a Nyíregyházi Állatpark három fehér oroszlán bébije, de máris ők lettek az állatkert sztárjai.

Január 8-án látták meg a napvilágot az immár két és fél hónapos kölyökoroszlánok, akik eleinte teljes hírzárlat mellett nevelkedtek. Hamar kiderült, hogy aggodalomra semmi ok, a kicsik életerősek, szüleik pedig – a holland származású hím állat, Inkosi és társa, a Csehországból érkezett Binti – nagy gondoskodással nevelik az utódokat. A jövevények közül a hölgyek vannak többségben, két nőstény és egy hím kölyök cseperedik a Nyíregyházi Állatparkban.


(Fotó: Kohut Árpád)

Jelenleg mindannyian anyatejjel táplálkoznak, de egy hónapon belül teljesen átállnak a húsból álló takarmányukra. Napjaikat többnyire pihenéssel töltik, a jó idő és a napsütés azonban őket is feltölti energiával, hatalmasakat játszanak a látogatók nagy örömére. A fákon való nyújtózkodás és kaparás tudományát anyjuktól, a morgást pedig apjuktól tanulják – egyre nagyobb sikerrel.

(Fotó: Kohut Árpád)

(Fotó: Kohut Árpád)

(Fotó: Kohut Árpád)

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.