EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Külföld

Kigyulladt egy repülő 141 emberrel a fedélzetén – Videó!

Kigyulladt kedden egy perui repülőgép 141 emberrel a fedélzetén, miután kényszerleszállást hajtott végre az ország középső részén fekvő Jaujában.

Az El Comercio című helyi lap tudósítása szerint mindenkinek sikerült időben kimenekülnie a lángoló Boeing 737-esből; többen könnyebben megsérültek. A lap honlapja videofelvételeket is közzétett. Az egyiken látszik, hogy a gép letért a leszállópályáról, és az egyik szárnya is letört. A törzsből lángok csaptak fel, és füstoszlop emelkedett a magasba.


A perui rendőrség által közreadott kép a Peruvian Airlines perui légitársaság kigyulladt Boeing 737-es repülőgépéről, amely 141 emberrel a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre az ország középső részén fekvő Jauja repülőterén /Fotó: MTI/EPA/Perui rendőrség

Egyes szemtanúk szerint a pilóta az erős szél miatt vesztette el ellenőrzését a gép fölött, mások viszont azt mondták, hogy az egyik kerék gumiabroncsa felrobbant, és ez okozta a tüzet.

A gép Limából indult a mintegy 260 kilométerre lévő Jaujába. Rendkívüli járat volt, mert a kisvárost hetek óta csak repülővel lehet megközelíteni, ugyanis az elmúlt évtizedek legsúlyosabb árvize pusztít a környéken, amely elvágta a külvilágtól.

Kapcsolódó Cikkek