2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Hódmezővásárhely

Kis Noel nagy sikere

Szép sikereket értek el a hódmezővásárhelyi úszópalánták a közelmúltban Debrecenben megrendezett diákolimpia döntőjében. Kis Noel ezüst-, a fiúk 4×50 méteres gyorsváltója pedig bronzérmet szerzett, míg a lányok 4×50-es gyorsváltója a tizedik helyen csapott célba, így ők is előreléptek a selejtezős eredményükhöz képest.

Az ország minden részéből összesereglett diáksportolók legnagyobb, iskolák közötti megmérettetésén igen nagy küzdelmeket láthatott a szépszámú közönség. A nyolc hódmezővásárhelyi tanuló úgy került Debrecenbe, hogy a városi, illetve a megyei versenyeken is kitűnően szerepeltek, így a teljesítményükkel kiérdemelve a döntőbe jutást.

Kis Noel

Kis Noel, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola diákja 21 társával mérkőzött meg, és parádés úszást produkálva 0:30,51-es idővel a második helyen ért célba az 50 méteres gyorsúszás döntőjében.

Kardos Marcell, Oláh Viktor, Kis Noel és Horváth Ákos

A fiúk 4×50 méteres gyorsváltójának tagjai szintén a Németh László Gimnázium és Általános Iskola hírnevét öregbítették. Horváth Ákos, Kardos Marcell, Oláh Viktor és Kis Noel kiegyensúlyozott úszása – 2:12,78 – bronzérmet ért a fiúknak.

Papp Jázmin, Korsós Katalin, Tésik Zsófia és Tót Emma

A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola lányainak – Tót Emma, Korsós Katalin, Papp Jázmin és Tésik Zsófia – is sikerült javítaniuk a selejtezőben elért 11. legjobb idejükhöz képest, hiszen a 21 csapatból a 10. helyet szerezték meg, 2:26.91-es idővel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.