EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Belföld

Kisbandi beismerte tetteit és fél Portiktól

Lakatos András alias Kisbandi a terhére rótt 21 vádpontból összesen hetet ismert be.

A vád szerint öt társával együtt 355 millió forint kárt okoztak a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy értékű csalássorozattal. Bár Kisbandi a 21 ügyből hetet beismert, bűnszervezetről tudni sem akar.


A Debreceni Törvényszéken Kisbandi a március 1-én kezdődő perben, a részleges beismerés mellett a bűnszervezetet – amelynek a vád szerint ő volt a vezetője – már tagadta, írja a Magyar Idők. Lakatos szerint a beismert hét ügyet mindössze ketten, jó barátjával, B. E.-vel követték el. A szintén vádlott B. E. a nyomozás során azt vallotta, hogy nem vett részt minden ügyben, mivel „hobbibűnözők” voltak. Ugyanakkor arról is beszélt, hogy Kisbandi egyszer ostorral megverte őt. Ezt Lakatos elismerte, mert mint mondta: B. E. meglopta őt, tartozott neki, és erre figyelmeztette a veréssel – olvasható a portál beszámolójában.

A lap kitért arra is, hogy Kisbandi a bíróságon kikérte magának, hogy keresett bűnözőként, az alvilág bankáraként emlegetik, és 3 milliárd forint eltüntetésével vádolják, szerinte ez Portik Tamás és felsőbb rendőri vezetők közös koholmánya. A megyei hírportál szerint Lakatos kijelentette, hogy fél Portiktól, aki „vadászott rá”.

Mint arról beszámoltunk, Lakatos „Kisbandi” András kijelentette, Magyarországon egyetlen maffia van, és az Portik Tamás. A csalás miatt körözött, Brazíliából kiadott csaló állítja: Portik sokaknak árthatna a baloldalon, de hallgat.

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.