EUR: 322,80 Ft
CHF: 285,74 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Debrecen

Könyveket kapott az egyetem a brit nagykövetségtől

Könyvadomány érkezett a brit nagykövetségtől. Csaknem 600 könyvből áll az a gyűjtemény, amelyet Nagy-Britannia budapesti nagykövetsége ajándékozott a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának, valamint a Debreceni Nyári Egyetemnek.

Az adományt Caitlin Jones brit helyettes nagykövet hozta el Debrecenbe, aki magyarul köszöntötte a megjelenteket, és elmondta, hogy Debrecen különleges helyet foglal el a jelenlegi nagykövet szívében. (Iain Lindsay nagykövet tavaly egy hónapig tanult Debrecenben magyarul a Debreceni Nyári Egyetemen.) A sajtóirodától azt is megtudtuk, hogy a köteteket 17 évig gyűjtötték, de a diplomáciai testület költözése miatt szelektálniuk kellett, így sok könyv kikerült a gyűjteményből. Elmondta, nagyon büszkék arra, hogy a könyvek a Debreceni Egyetemet gazdagítják, és reméli, hogy az egyetemi polgárok jó hasznát veszik majd a gyűjteménynek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.