EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Zalaegerszeg

Korszerű környezetben menetelhet a ZTE az NB I felé

Az 1920-ban alapított, három év múlva 100 éves centenáriumát ünneplő ZTE FC 2002-ben nyerte meg a magyar bajnokságot, majd játszott emlékezetes mérkőzést a Manchester Uniteddel a Bajnokok Ligájában. Most pedig végre befejeződhetett a stadion is.

A stadionrekonstrukciós program keretében 2002-ben és 2003-ban állami támogatással elkezdődött a stadion felújítása. Összesen közel 1,5 milliárd forintból megújult három lelátó, új futófolyosó épült, valamint két füves edzőpálya is. Csakhogy a negyedik (északi) lelátó, a pályatest és a klubház felújítását 2004-ben leállították, így félbemaradt a ZTE otthona. Végül 2015-ben újraindult a beruházás, és összesen 1,4 milliárd forintos állami támogatással 13 év kihagyás után, 2017-re végre befejeződhetett a stadionrekonstrukció, elkészült a 2008-ban lezárt északi tribün, a klubház és a pálya is. Az ünnepélyes avatáson közel négyezer szurkoló gyűlt össze a lelátókon.


Végh Gábor, a ZTE FC tulajdonosa és elnöke történelmi jelentőségűnek nevezte a stadion felújítását a klub életében. – 13 év kihagyás után a kormány biztosította a szükséges forrásokat, így befejeződhetett a stadion építése – mondta Végh Gábor. Az infrastruktúra alapja, hogy magasabb célokért küzdhessenek, ami nem más, mint hogy a ZTE FC az ország meghatározó csapata legyen. Ehhez most már biztosítottak a körülmények a zalai futballt kedvelők örömére sőt, hamarosan, 2020-ban a 100 éves fennállásának centenáriumát ünnepli majd a ZTE. – A város számára nagy jelentőséggel bír a megszépült a stadion, amely már nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas.

Kocsárdi Gergő klubmenedzser bízik abban, hogy az új környezet motiváltabbá teszi a csapatot és a szakmai személyzetet is. A régi helyiségek ugyan nem voltak embertelenek, ám most lényegesen jobbak a feltételek a felkészüléshez, jóval európaibbak a viszonyok. A gyakorlati terhelés visszaigazolta, hogy a fűthető pálya a felújítás után nagyon jól vizsgázott. Az elkészült aréna 11 200 fő befogadására alkalmas, mind a négy lelátórésze fedett.


A megújult ZTE-arénát parádés futballhangulatban avatták fel a hétvégén. A programok közt barátságos gálamérkőzések szerepeltek, a pályára többek közt a Sturm Graz , az FC DAC 1904 Dunaszerdahely lépett vendégként. Pál Kriszti zalaegerszegi énekesnő elénekelte el az Ismerős Arcok: Nélküled című számát a dunaszerdahelyiek tiszteletére, fellépett Bot Gábor színművész, a négyszeres világbajnok magyar freestyle-focista, továbbá Szász Kitti is. A gála lézershow-val és tűzijátékkal zárult.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.