EUR: 305,33 Ft
CHF: 271,49 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Belföld

Köszönet azoknak, akik méltósággal ünnepelték a szabadságharc hőseit

Országszerte százezrek emlékeztek szerdán az 1848-as forradalomra, a kormány pedig köszönetet mond mindazoknak, akik méltósággal ünnepelték a szabadságharc hőseit – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.

“Sajnáljuk, hogy egyes baloldali csoportok ez alkalommal is arra használták március 15-ét, hogy tönkretegyék a békés ünnepséget. Ez a törekvésük most is látványos kudarcot vallott” – fogalmazott.

Hozzátette: tudomásul veszik, ha Juhász Péternek, az Együtt elnökének és társainak nincs mondanivalója 1848 örökségéről, de ez nem ok arra, hogy visszaéljenek a gyülekezés és véleménynyilvánítás szabadságával.

“Sajnáljuk, hogy a baloldaltól idén is csak pár tucat hamis sípra futotta” – mondta Dömötör Csaba, aki szerint ez is azt bizonyítja, hogy a belső megosztottságukat és az érdemi mondanivaló hiányát a választásig hátralévő időszakban agresszióval próbálják majd elfedni.

Az államtitkár megjegyezte: “számunkra az 1848-as forradalom a szabadságról és a nemzeti önrendelkezésről szól”. A kormány a jövőben is kiáll ezen értékek mellett, ami azt is jelenti, hogy “beleállunk minden olyan vitába, amely ezeket veszélyezteti, érkezzenek a támadások akár Brüsszelből, akár bérsípolók irányából” – fogalmazott.

Ismét ’48-as szelek fújnak Európában:

Kapcsolódó Cikkek

 • Századvég: Még a baloldaliak is lemondatnák Czeglédy Csabát

  Századvég: Még a baloldaliak is lemondatnák Czeglédy Csabát

  A Századvég Alapítvány közvélemény-kutatása szerint a felnőtt magyar lakosság többsége értesült Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának ügyéről, és még a baloldali szavazók többsége is úgy gondolja, hogy a szocialista politikusnak le kellene mondania az MSZP-ben betöltött tisztségéről.

 • A hétvégén szabadtéri programot tervezzen, visszatér a kánikula

  A hétvégén szabadtéri programot tervezzen, visszatér a kánikula

  Fokozatosan melegszik a levegő a következő napokban: egyre többfelé várhatók 30 Celsius-fok körüli maximumok. Emellett ismét egyre több lesz a napsütés is, de helyenként záporok, akár zivatarok is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Fidesz: Vona kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól!

  Fidesz: Vona kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól!

  A Fidesz arra szólította fel Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól, a kormánypárt szerint ugyanis a politikus egy Facebook-bejegyzésével hárommillió időskorút sértett meg.