EUR: 319,63 Ft
CHF: 277,04 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Belföld

Kövér László a baloldalról: Ami épül, le akarják rombolni, ami szép, azt be akarják mocskolni

Figyelnünk kell, hogy mivé fejlődik az az áttekinthetetlen fortyogás, ami a Jobbikkal kiegészült baloldalon zajlik, s a fél szemünk periférikus látómezejét mindig rajtuk kell tartanunk. Ugyanakkor foglalkozni nem velük kell, hanem az országgal és magunkkal, nehogy elveszítsük a képességünket arra, hogy megértsük az emberek problémáit – mondta Kövér László a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban.

Az Országgyűlés elnöke kendőzetlenül elmondta véleményét Demszky Gáborról is, de kifejtette véleményét Soros Györgyről is. De természetesen szóba került a Momentum mozgalom is.


Sokan bírálják a kormányoldalt, hogy túl sokat sorosozik, ehhez képest az ellenzék közös államfőjelöltjéről minden túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy valójában Soros György jelöltje, hiszen a spekuláns egyik legjobban dotált hazai embere ő – vetette fel a a PestiSrácok.hu riportere.

A Soros által is képviselt árnyékbirodalom kezéből kihullott egy fontos eszköz, ez pedig nem más, mint az Egyesült Államok elnöki pozíciója. Nem gondolom, hogy ennél jelentősebb fordulatot remélhettünk volna. Az utóhatásokat persze még érezzük, például a hazánkat a bevándorlás-politika ürügyén támadó amerikai külügyminisztériumi emberi jogi jelentésben, vagy Majtényi László államfőjelöltségében. Soros György nyilván nem teszi le a fegyvert, nem mondott le arról, hogy Macedóniától Lengyelországig az ő ábrázatára formálja a világunkat. Brüsszelben is vannak ágensei ennek az erőnek, úgyhogy a figyelmünk nem lankadhat – fejtette ki Kövér László.


Az Origo.hu hét közvetett bizonyítékot hozott fel Simicska Lajos és a Jobbik összjátékára, mi pedig a Vona- és a Simicska-család közti átfedésekre mutattunk rá egy cukiskodó új közéleti portálcsoport apropóján. Ön a Fidesz hőskorából jól ismeri Simicska Lajost, mi hajtotta odáig ezt az embert, hogy összeállt az ősellenséggel?

Simicska Lajos sosem tartozott a szűk baráti körömbe, kollégista társunk volt. Hosszú ideig sokra tartottam szellemi képességeit, munkabírását, a polgári oldalért tett fáradozásait. Azonban volt egy pont, amikor a személyes gazdasági érdekei sérelmet szenvedtek a kormányzat amúgy nemzeti érdekből meghozott döntései okán, és ő sajnálatosan úgy érezte, hogy csak ilyen módon tudja kompenzálni és megtorolni ezt – mondta az Országgyűlés elnöke. Az a tény, hogy ő azért fordult velünk szembe, mert a miniszterelnök nem rendelte alá a kormány döntéseit magánérdekeknek, azt hiszem elég jól bizonyítja, hogy a Fidesz-KDNP számára a legfontosabb az ország érdeke. Ennél többet nekünk erről nem kell beszélni. Azt pedig a Jobbiktól kell megkérdezni, hogy miért fogadják el Simicska támogatását, és miért rendelik alá magukat és politikai törekvéseiket egy olyan embernek, akit tegnap még oligarchának neveztek.

Demszky Gábor és Heller Ágnes nemrég tüntetést tartott a Szent István parkban a véres kezű kommunista filozófus, Lukács György szobra elbontása ellen tiltakozva. Demszky a szónoklatában Önöket maoistáknak nevezte. Felszisszent?

Ezen csak azért nem röhögött fel az egész ország, mert már a kutyát sem érdekli Demszky Gábor, ráadásul annyi generáció nőtt fel a rendszerváltozás óta, hogy alig emlékszik rá valaki, mi is az a maoizmus, meg, hogy éppen Demszky barátai tartoztak anno a maoisták közé, balról támadva Kádár Jánost. De lépjünk is tovább, máris többet beszéltünk Demszkyről meg Hellerről, mint amit megérdemelnek – legalábbis, ha eltekintünk előbbinek a korrupt és haszontalan négyes metró beruházásban játszott szerepétől!

Az Index.hu harmincéves újságírójának, vagy Fekete-Győr Andrásnak nincs kapcsolata az állampárttal, mégsem tisztelik az áldozatok emlékét… – utalt a riporter arra, hogy a kommunizmus áldozatairól február 25-én a Momentum sem emlékezett meg.

Persze, de vajon kik szocializálták ezeket a fiatalokat, kiknek a gondolkodásmódja süt át a gesztusaikból és tetteikből? Hogy is mondta a nevet, Fekete-Győr András? Mi a különbség közte és Kovács László között? Semmi. Mindkettő életfilozófiája, hogy „tanuljunk meg kicsik lenni!”. Annyi örömteli történt, hogy az MSZP-nek végül ezt nem az országgal, hanem csak saját magával kapcsolatban sikerült megvalósítania. A feketegyőrandrások pedig – már, ha nem az ambíciójukat és az önbizalmukat nézzük – „helyből” kicsik, és nagyon remélem, hogy azok is maradnak, mert ha – mint tizenkét SZDSZ-es átok verte éven keresztül volt – egyszer ismét kormányzati programmá válik az ő életfelfogásuk, akkor ennek a nemzetnek befellegzett – közölte Kövér László, akinek az összes kérdésre adott válaszát elolvashatja a PestiSrácok.hu oldalán.

Kapcsolódó Cikkek