EUR: 323,57 Ft
CHF: 287,87 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld Tatabánya

Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

Modern, alacsony padlós autóbuszok járják hamarosan Tatabánya útjait – hangzott el a Városházán tartott sajtótájékoztatón. A Modern Városok Program keretében a kormány a tömegközlekedés fejlesztése mellett a könyvtár felújítását és az ipari park bővítését is támogatja – utóbbira több mint 2 milliárd forint jut.

– Ahhoz, hogy Tatabánya gazdasága töretlenül tudjon tovább fejlődni, az ipari parkot is fejlesztenünk kell – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester. – Első lépésként 55 hektárral bővítjük a területét, miközben folyamatosan keressük a további befektetőket, akik itt, nálunk valósítanák meg beruházásaikat.


A József Attila Megyei és Városi Könyvtárból XXI. századi tudás- és információs központot alakítanak ki, ami ráadásul zöldtechnológiával valósul meg.

– A hagyományos könyvtári feladatok ellátása mellett fontos lesz, hogy az intézmény a modern kihívásokkal is felvegye a versenyt – fogalmazott Bencsik János országgyűlési képviselő. – Fontos, hogy mindenki megtalálja itt azt az eszközt és módot, amellyel a tudását tudja gyarapítani, ezáltal ez a fejlesztés a város szellemi életéhez is hozzá tud járulni. A kormány mintegy 2,2 milliárd forint támogatást biztosít a projekthez, ami ráadásul úgynevezett zöldtechnológiával, vagyis a környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve épül meg.


Több mint 5,5 milliárd forintból újul meg a helyi közösségi közlekedés. A Modern Városok Program keretében a városnak megítélt kormányzati támogatásból nem csupán a teljes autóbuszpark megújítására nyílik lehetőség, de a legmodernebb informatikai megoldásokat is magában foglaló forgalomszervezési és utastájékoztatási rendszer kialakítására is. A meghozott kormánydöntés értelmében és az 5641,2 millió forint támogatásnak köszönhetően a szolgáltatás megindításához szükséges fejlesztések már az idén megkezdődhetnek, a tervek szerint jövő tavasszal pedig már az új, modern, alacsony padlós buszflotta járhatja Tatabánya útjait.

Kapcsolódó Cikkek