2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Salgótarján

Kutyashow a Tó-strandon

Az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete március 26-án, vasárnap immár hetedik alkalommal rendezte meg a Salgótarján CAC kutyashow-t a Tó-strandon. A programra tíz országból érkeztek kiállítók, és összesen hétszázhuszonnégy eb versengett a legszebbeknek járó győzelmi trófeákért.

Tíz ország kiállítói vettek részt a Salgótarján CAC kutyashow-n, amelyen hét körben zajlottak a bírálatok. Az idei szervezés újdonsága volt, hogy immár külföldi, Szerbiából érkezett bírók is közreműködtek az értékelésben. Százötvennyolc fajta kutyát láthattunk a Tó-strandon, a legnagyobb számban terriereket, buldogokat és golden retrievereket. A kiállítás mellett tenyészszemlét is tartottak a schnauzer, pinscher és berni pásztor fajták számára.


Kép: Lehoczki-Gallai Gréta

Azok sem unatkoztak, akik nem versenyezni, hanem csak nézelődni akartak: lehetőség nyílt beszélgetésre, az azonos érdeklődési kör mindenkinek megadta a lehetőséget az ismerkedésre, információgyűjtésre, tájékozódásra. A keverék ebek vagy más néven „hobbikutyák” számára is hirdettek versenyt, amelyre tíznél több vállalkozó szellemű kutyatartó nevezett be. Az ebtenyésztéshez kapcsolódó árukat kínáló standokon pedig vásárolni is lehetett. A tizennyolc helyi versenyzőt felvonultató Salgótarján CAC kutyashow legszebb kutyájává 2017-ben egy welsh terriert választottak.

Kép: Lehoczki-Gallai Gréta

Kép: Lehoczki-Gallai Gréta

Kép: Lehoczki-Gallai Gréta

Kép: Lehoczki-Gallai Gréta

Kép: Lehoczki-Gallai Gréta

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.