EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb XVI.kerület

Legyen öné a legszebb konyhakert!

A tavalyi versenyre sokan jelentkeztek (fotó:bp16.hu)

Az önkormányzat fontosnak tartja a kerület kertvárosi jellegét, melyet évről évre igyekszik különböző versenyekkel, akcióprogramokkal elősegíteni, ezért idén immár harmadik alkalommal csatlakozott „A legszebb konyhakertek” országos programhoz, mellyel keresik a kerület legszebb balkonját, kertjét.

Tájékoztatásuk szerint hét különböző kategóriában lehet nevezni: balkon, mini, normál, három zártkerti, illetve közösségi kertekkel. Mint lapunknak elmondták, a program célja, a lakosság ösztönzése arra, hogy saját, rokonai vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen maga és családja számára zöldséget, gyümölcsöt.


A versenyre május 20-áig lehet jelentkezni az önkormányzat honlapjáról letölthető jelentkezési lappal, ami megtalálható a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodáján is és a Rendelő utca 28.-ban a KALOT Kertvárosi Kertbarátok Egyesületénél. További felvilágosítást a környezetvédelmi irodában Wendl Viktória helyi koordinátor (a 401-1479-es telefonszámon, vagy a kornyezet@bp16.hu e-mail-címen) ad.
A kerteket kétszer nézi meg a szakemberekből, gyakorló kertművelőkből és az önkormányzat környezetvédelmi és közbiztonsági bizottságának tagjából álló zsűri. A kertek elbírálásánál figyelembe veszik a gyümölcsöket, konyhakerti zöldségeket, a gyógy- és fűszernövényeket is. Az eredményhirdetés várhatóan a Kertvárosi Vigasságon, 2017. szeptember 23-án lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.