EUR: 309,75 Ft
CHF: 267,23 Ft
2017. szeptember 22., péntek
Móric

Egyéb XVI.kerület

Legyen öné a legszebb konyhakert!

A tavalyi versenyre sokan jelentkeztek (fotó:bp16.hu)

Az önkormányzat fontosnak tartja a kerület kertvárosi jellegét, melyet évről évre igyekszik különböző versenyekkel, akcióprogramokkal elősegíteni, ezért idén immár harmadik alkalommal csatlakozott „A legszebb konyhakertek” országos programhoz, mellyel keresik a kerület legszebb balkonját, kertjét.

Tájékoztatásuk szerint hét különböző kategóriában lehet nevezni: balkon, mini, normál, három zártkerti, illetve közösségi kertekkel. Mint lapunknak elmondták, a program célja, a lakosság ösztönzése arra, hogy saját, rokonai vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen maga és családja számára zöldséget, gyümölcsöt.

A versenyre május 20-áig lehet jelentkezni az önkormányzat honlapjáról letölthető jelentkezési lappal, ami megtalálható a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodáján is és a Rendelő utca 28.-ban a KALOT Kertvárosi Kertbarátok Egyesületénél. További felvilágosítást a környezetvédelmi irodában Wendl Viktória helyi koordinátor (a 401-1479-es telefonszámon, vagy a kornyezet@bp16.hu e-mail-címen) ad.
A kerteket kétszer nézi meg a szakemberekből, gyakorló kertművelőkből és az önkormányzat környezetvédelmi és közbiztonsági bizottságának tagjából álló zsűri. A kertek elbírálásánál figyelembe veszik a gyümölcsöket, konyhakerti zöldségeket, a gyógy- és fűszernövényeket is. Az eredményhirdetés várhatóan a Kertvárosi Vigasságon, 2017. szeptember 23-án lesz.

Kapcsolódó Cikkek