2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Egyéb XVI.kerület

Legyen öné a legszebb konyhakert!

A tavalyi versenyre sokan jelentkeztek (fotó:bp16.hu)

Az önkormányzat fontosnak tartja a kerület kertvárosi jellegét, melyet évről évre igyekszik különböző versenyekkel, akcióprogramokkal elősegíteni, ezért idén immár harmadik alkalommal csatlakozott „A legszebb konyhakertek” országos programhoz, mellyel keresik a kerület legszebb balkonját, kertjét.

Tájékoztatásuk szerint hét különböző kategóriában lehet nevezni: balkon, mini, normál, három zártkerti, illetve közösségi kertekkel. Mint lapunknak elmondták, a program célja, a lakosság ösztönzése arra, hogy saját, rokonai vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen maga és családja számára zöldséget, gyümölcsöt.


A versenyre május 20-áig lehet jelentkezni az önkormányzat honlapjáról letölthető jelentkezési lappal, ami megtalálható a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodáján is és a Rendelő utca 28.-ban a KALOT Kertvárosi Kertbarátok Egyesületénél. További felvilágosítást a környezetvédelmi irodában Wendl Viktória helyi koordinátor (a 401-1479-es telefonszámon, vagy a kornyezet@bp16.hu e-mail-címen) ad.
A kerteket kétszer nézi meg a szakemberekből, gyakorló kertművelőkből és az önkormányzat környezetvédelmi és közbiztonsági bizottságának tagjából álló zsűri. A kertek elbírálásánál figyelembe veszik a gyümölcsöket, konyhakerti zöldségeket, a gyógy- és fűszernövényeket is. Az eredményhirdetés várhatóan a Kertvárosi Vigasságon, 2017. szeptember 23-án lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.