EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Luxusban szeret pihenni a gazdagokat ostorozó Botka

Zan­zi­bár, a Maldív-szi­ge­tek, a Vörös-ten­ge­r korallzátonyai – ilyen helyszíneken eltöltött nyaralásokkal piheni ki fárasztó polgármesteri munkáját Botka László, a baloldal miniszterelnökjelöltje.

Igaz: amióta “robinhoodi” jelszavakkal kampányol, azóta a búvárkodós Facebook-posztokat felváltották a mátrai gombászásos fotók.  Már korábban is nagy felháborodást váltott ki Szegeden, hogy a város polgármestere még csak meg sem próbálja véka alá rejteni: szeret luxusban pihenni és erre nem sajnálja a pénzt, főként, amikor az az adófizetőké.


A korábbi felzúdulást az okozta, hogy a gazdasági válság csúcspontján, amikor leépítések, elbocsátások fenyegették az önkormányzat dolgozóit, Botka László MSZP-s polgármester két hétre utazott el egy zanzibári luxusutazásra. Ráadásul a repülőtérre szolgálati sofőr fuvarozta őt és feleségét – írja a Ripost. A lap szerint a sofőrt egy másik alkalommal Bécsbe is kirendelte, mert amikor éppen egy Maldív-szigeteki nyaralásról tértek haza nejével, a hatalmas havazás miatt gépük nem indult el Bécsből.

Akkoriban még egy közvéleménykutatás is készült, amelyben a megkérdezettek 44 százaléka fejenként 4 millióra becsülte a polgármester utazásainak költségét – fejenként (!).


A Ripost most azt is észrevette, hogy a balodal új Robin Hoodja, aki a gazdagok megsápolásának ígéretével igyekszik támogatókat szerezni a kevésbé tehetős társadalmi rétegekben, alighanem röjött: a Vörös-tengeri búvárkodásokról szóló posztok nem segítik a “igazságtevő bajnoki” imázsát. Ezért a Facebookról igyekszik minden korábbi búvárkodós fotót eltüntetni, helyett mostanában a szerényebb “mátrai gombászós” kikapcsolódáshoz hasonló populista posztokat részesíti előnyben – állítja a Ripost. Cikkük szerint még a baloldal miniszterelnöki posztját is úgy fogadta el, hogy a Maldív-szigetekről küldött üzenetet.

– A tenger mellől küldte az ultimátumot, és azért nem lehet gyorsan tárgyalni róla, mert ő külföldön sütteti a hasát – közölte Botka egyik párttársának szavait a Ripost.

Németh Szilárd: az MSZP a milliárdosok pártja

A kormánypárt frakcióvezető-helyettese tegnap sajtótájékoztatón reagált a Ripost írásában foglaltakra.

–Botka László szegedi polgármesterről, az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről is kiderült, hogy a milliárdosok táborához tartozik.

Németh Szilárd szerint Botka László álszent módon viselkedik, mert míg a havi egymillió forint felett keresőket “luxusadóval” sújtaná, addig az ő polgármesteri fizetése kevéssel éppen egymillió forint alatti, vagyis neki nem kellene az általa javasolt adót befizetnie.
A frakcióvezető-helyettes arra is figyelmeztetett: “Botkának is van egy dossziéja, a Szeviép-dosszié”, az ügyben 11 milliárd forint “szőrén-szálán eltűnt”, és mintegy 50 kisvállalkozó ment tönkre.

– Botka László maga is egy korrupt, adóemelő szocialista – összegezte Németh.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek