2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Dunaújváros

Magyar–székely jégkoronggála – negyedszer!

A Dunaújvárosi Jégcsarnokban negyedik alkalommal feszül egymásnak a jégkorongvilág magyarországi és székelyföldi csapata május elsején.

Vargyas László ötletgazda, a sportesemény főszervezője mesélt a 2005-ös kezdetekről, a telt házas sikerek megálmodásáról.


– Gondoltam, meghívom két-három barátomat Erdélybe a szüleimhez – Gyergyóalfaluban nevelkedtem –, s játszunk egyet az ottani csapattal. Majd naponta változott ez a forgatókönyv: „hívjuk meg ezt, hívjuk meg azt is”, s végül kialakult két csapat. Én az ottani barátaimmal alkottuk az egyik gárdát, a magyarok meg a másikat. Két-három hónap alatt aztán teljesen kiforrta magát az ötlet, s lett egy Székelyföld–Magyarország mérkőzés, amelyet Gyergyóban rendeztünk meg. Nagyon sokan mellénk álltak, sikeres, telt házas meccs volt. A teljes bevételt a gyergyóalfalui utánpótlásnak ajánlottuk fel – emlékezett vissza Vargyas László.

Vargyas László Fotó: Lokál

 

A magyar–székely gálamérkőzés fővédnökei között találjuk dr. Dorkota Lajost, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgárát, valamint Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját, aki szívesen beszélt vállalásáról.


Böjte Csaba fővédnökként lesz jelen a rendezvényen Fotó: dunaujvaros.com

– Nemcsak a sportot látom fontosnak ebben a kezdeményezésben, hanem hogy mi, székelyek és magyarok összejöjjünk, drukkoljunk, s a hétköznapok szűkösségét váltsa föl egy kis ünnep. Adná az Isten, hogy tényleg éljünk ezzel a lehetőséggel, s minél többen tudjunk szurkolni a csapatoknak a mérkőzésen. A sportban győz a jobbik, itt minden a küzdelemről szól, s jó, ha látják ezt a fiatalok, a gyermekek. A felkészülésnek, edzésnek mindig megvan a gyümölcse. Jó szívvel fogadtam ezt a felkérést, Vargyas Lacit is régóta ismerem, eljött a templomba, kis beszédet is mondott. Oda-vissza egymás csapatát erősítjük – tette hozzá Böjte Csaba.

A rendezvényen a gasztronómia szerelmeseinek is kedveznek: lesz igazi csíki sör, lesz kürtőskalács- és kolbászsütő is, és az erdélyi ízek kedvelői sem fognak csalódni.

A csapatok névsora az utolsó frissítés előtt:

Magyarország: Ladányi Balázs, Szuper Levente, Vas János, Szélig Viktor, Horváth András, Palkovics Krisztián, Pozsgai Tamás, Galanisz Nikandrosz, Magosi Bálint, Nagy Gergő, Kovács Csaba, Peterdi Imre, Tokaji Viktor, Szilassy Zoltán, Azari Zsolt, Somogyi Balázs, Rajna Miklós, Kiss Dániel, Kiss Ákos, Hegyi Ádám, Kozma Zoltán.

Székelyföld: Becze Tihamér, Molnár Szabolcs, Bartalis István, Bartalis Balázs, Sofron István, Nagy István, Moldován Ervin, Péter Róbert, Ruczuj Gellért, Baróti Zsolt, Borsos Attila, Antal Zsombor.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.