2019. november 18., hétfő
Jenő

Sport

Maradona hátba szúrta Messit

Négy meccsre eltiltották az argentin Lionel Messit a válogatottbeli szerepléstől, mivel szidalmazta a játékvezető egyik asszisztensét a Chile elleni világbajnoki selejtezőn. Egy újságíró szerint a Barcelona klasszisa Maradonának „köszönheti” a komoly büntetést.

Diego MARADONA és Lionel MESSI /Fotó: MTI/EPA/Helmut Fohringer

Bombaként robbant a hír, miszerint Lionel Messit négymeccses eltiltással sújtotta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), mivel nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette Emerson Augusto do Carvalho partjelzőt a Chile együttesével szemben csütörtökön 1-0-ra megnyert hazai világbajnoki selejtezőn. Ha mindez nem lenne így is elég gáz, egy Gonza Stupenengo nevű újságíró meglepő állítással sokkolta a közvéleményt.


Szerinte ugyanis Diego Maradona keze is benne van a FIFA döntésében. Stupenengo azt állítja, hogy az 56 éves Maradona, bár a kamerák előtt mosolyogva áll Messi mellett, valójában féltékeny, illetve fél attól, hogy a Barcelona csillagát fogják úgy emlegetni, mint minden idők legjobb argentin labdarúgóját, ezért – kihasználva szövetségbeli befolyását – személyesen kérte, hogy a maximális büntetést szabják ki a fiatal zsenire. Emellett Messinek 10 ezer svájci frank (2,9 millió forint) büntetést kell fizetnie.

Ha ez igaz, kijelenthetjük, hogy Maradona aláaknázta hazája válogatottjának világbajnokságra való kijutását, hiszen Messi nélkül az argentin válogatott roppant gyengén teljesít, így pedig nélküle kell majd játszaniuk Uruguay, Venezuela és Peru ellen is.


Jelen állás szerint Argentína négy fordulóval a selejtezők vége előtt az ötödik helyen áll a dél-amerikai kvalifikációs sorozatban, ez a helyezés interkontinentális pótselejtezőt jelent, mivel csak az első négy csapat jut ki automatikusan a jövő évi oroszországi világbajnokságra.

Az örök rivális már kint van

A paraguayiak elleni hazai 3-0-s győzelmével elsőként jutott ki a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságra a brazil válogatott. Ezzel sorozatban nyolcadik győzelmüket aratták a vb-selejtezőkön, amire korábban még nem volt példa. A brazil válogatott a világon egyedüliként valamennyi világbajnokságon részt vett eddig.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek