EUR: 322,27 Ft
CHF: 285,80 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb XVI.kerület

Mátyásföldi sikerek Dortmundban

Együtt a csapat azaz Pálvölgyi Levente, Turi Botond, Solymári Máté és Soltész Renáta

Öt nemzet – a házigazda német, svéd, holland, lengyel és természetesen magyar – serdülő és gyermek korcsoportos atlétáinak részvételével rendezték azt a nemzetközi versenyt, melyen hat mátyásföldi  sportoló is részt vett.

Már a dortmundi verseny első napján négy aranyérmet szereztek kerületünk versenyzői, Gulyás Johanna a 16, Szabó Luca a 14 éves leányok súlylökőversenyében nyert, míg Solymár Máté a 14 és a 12 évesek 800 méteres futásában is első lett. Emellett a súlylökők dobogós helyezéseit Előházi Dániel egy harmadik hellyel egészítette ki, míg Pálvölgyi Levente Solymár Máté mögött lett második a 800 méteres futásban.
Ezek után is folytatódott a sikerszéria, hiszen a verseny második napján rendezett egyéni versenyben Gulyás Johanna ismételten megnyerte a súlylökést, Pálvölgyi Levente pedig – az előző naphoz hasonlóan – ismét ezüstérmes lett 800 méteres futásban.
Soltész Renáta, a gyerekek edzője elmondta, a fiataloknak nagy lehetőség részt venni egy ilyen versenyen, mert rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodnak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.