EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 25., szombat
Pál

Egyéb

Maul Pincészet és Borétterem: ZS CABERNET

Maul Zsolt borászként dolgozik, folyamatosan képzi magát itthon és külföldön egyaránt.

A hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben, felhasználva nagyszülei és szülei tapasztalatait, természetesen a XXI. század borászati technológia alkalmazásával.

Borai igen egyedi stílusúak, kedvenc fajtái a francia fajták, a merlot, cabernet sauvignon, illetve a cabernet franc.
Ezek közül is a cabernet franc áll a legközelebb a szívéhez. Saját franc-ja a legnagyobb büszkesége, amely a Lator fantázianevet kapta.

A Jammertal-dűlőben október közepén szüretelték a tökéletesen megérett cabernet sauvignon szőlőt. Ez Villány egyik jellemző, nagy vörösborokat adó fajtája. Illatát a sokszínűség jellemzi, különféle gyümölcsök mellett a fa füstössége is szépen megjelenik benne, amely a hosszabb, kis tölgyfa hordós érlelésnek köszönhető. Nagy testű, karakteres bor hosszú utóízzel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.