EUR: 332,08 Ft
CHF: 303,90 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Életmód

Meghívhatjuk egy kukoricás sajtlevesre?

Március 10–12. között idén immár ötödik alkalommal várja a sajtcsodák szerelmeseit a Sajtfesztivál, ahol a kóstolás mellett a különböző ínyencségek elkészítésével is megismerkedhetnek.

A Fehérvári úti vásárcsarnok mellett hétvégén felvonulnak a legjobb hazai és nemzetközi kézműves sajtok mellett a legfinomabb borok, pálinkák, kézműves sörök, valamint minden olyan minőségi hazai termék, amely szorosan összefügg a sajtkultúrával. Emellett a rendezvény idei nagy slágere lehet, hogy eredeti amerikai sajttortát is árulnak majd.


A rendezvény több egy klasszikus fesztiválnál, hiszen a résztvevők nemcsak megkóstolhatják a különleges ínyencségeket, hanem meg is tanulhatják azok elkészítését. A tejköpüléstől kezdve a többéves érlelési folyamatokig interaktív formában tanulhatók meg a sajtkészítés alapjai.

Érdemes már pénteken kilátogatni, hiszen 16 és 19 óra között különleges élmény várja a Lokál olvasóit. A fesztivál legjobb sajtjainak házasításából a szervezőkkel karöltve 100 liter sajtlevest főzünk. Ehhez adunk egy kis popcornt, és már el is készült az isteni kukoricás sajtleves, amelyből 500 adagot osztunk ki a Lokált bemutatók között. Minden kedves vendégünknek egy pohár kóstoló jut, a készlet erejéig.


Hagyományosan minden héten egy témához illő recepttel készülünk, ez most sem maradhat ki: az egyik kedvencünk, amely nagyon könnyen elkészíthető, és tökéletes a tévé előtt rágcsálni. Egyre több helyen kapható, de meglehetősen borsos áron, viszont az otthoni változat gazdaságosan elkészíthető.

Sajtropogós

Hozzávalók:
20 dkg eidami vagy ementáli sajt
4 dkg napraforgómag
frissen őrölt bors

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, 2 nagy (kb. 30×40 centis vagy a sütőhöz tartozó) tepsibe sütőpapírt teszünk.
Kis lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, 10-10 halmot teszünk a tepsikbe, megszórjuk egyenletesen a napraforgómaggal, a snidlinggel, és mindegyik tetejére egy tekerésnyi frissen őrölt bors kerül.
9-10 perc alatt megsütjük, és pár perc múlva már tálalhatjuk is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar csokinak nincs párja a világon

  A magyar csokinak nincs párja a világon

  Zala Judit és Zala Viktor, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra tulajdonosai a legrangosabb gasztronómiai világversenyen, a Great Taste Awardson nyerték meg a három aranycsillagot, ami azt jelenti, hogy bonbonjukat minden bíró a legjobbnak ítélte.

 • Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Az idei Budapesti Nyári Fesztivál ebben a szezonban  összesen 120 produkcióval és programmal szórakoztatta a közönséget. A Margitszigeti- és a Városmajori Szabadtéri Színpadon, az interaktív meseszínpadon, a Szent Margit romoknál és a margitszigeti műemlék Víztoronyban megfordultak nemzetközi és haza művészek egyaránt.

 • Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Még mindig több tízezer dolgozóra lenne szükség, de idén az agráriumban és a turizmusban is el kezdett csökkenni a munkaerőhiány a nyári idénymunkaszezonban – írta a Világgazdaság szakmai szervezetek vezetőire hivatkozva.