EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Sopron

Messiás a Liszt központban

Händel Messiás című művét adja elő a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és a Fidelissima Vegyeskar április 5-én a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban.


Händel legnépszerűbb oratóriumát, az 1741-ben keletkezett Messiást dublini jótékonysági egyesületek támogatására komponálta. Bemutatójára is Írország fővárosában került sor 1742. április 13-án, egy Händel-oratóriumoknak szentelt hangversenyciklus keretében, óriási sikerrel és nem mellékesen nagy anyagi haszonnal.
A brit szigeteken uralkodó hatalmas Händel-kultusz ismeretében kissé különösnek tetszik, hogy a sorozatos kudarcok után Angliát már-már elhagyni szándékozó mestert éppen ez a siker bírta rá az immár élethosszig tartó maradásra. Alkotása pedig véglegesen elfoglalta helyét a zenetörténet remekműveinek panteonjában.


Händel: Messiás (részletek)
Április 5. 18 óra, Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ

Közreműködik:
Fidelissima Vegyeskar
Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar
Szólisták: Rajk Judit és Kéringer László
Vezényel: Szilágyi Miklós

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.