EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szolnok

Modern kiképző repülőgépek és szimulátor is érkezett

Két cseh gyártmányú repülőgép érkezett a szolnoki helikopterbázisra, melyek segítségével biztonságosabb és modernebb környezetben indulhat újra a pilótaképzés.

Az új oktatógépek felderítésre, műrepülésre, futárfeladatok ellátására is alkalmasak. Egy új szimulátor is érkezett Szolnokra, amely az egyetlen JTAC típusú gép Közép-Európában. Ennek segítségével összetett szárazföldi és légi harci helyzeteket modellezhetnek és gyakorolhatnak be a katonák. Ez a térségben nagyon komoly előrelépésnek számít a katonák kiképzésében, illetve Magyarország szakterületen belül betöltött szerepe is erősödik a Közép-európai Védelmi Együttműködés országai között.

Új Zlin Z-242L típusú cseh repülőgép a szolnoki Ittebei Kiss József helikopterbázison
MTI Fotó: Mészáros János

Katonák a Ittebei Kiss József helikopterbázis új JTAC (előretolt repülésirányító, Joint Terminal Attack Controller) szimulátoránál
MTI Fotó: Mészáros János

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.