2018. december 19., szerda
Viola

Extra

Nyomorban gyászol hat gyermekével Attila

Teljesen kilátástalan helyzetbe került Berki Attila, aki hat gyermekével maradt egyedül, amikor ikerterhes feleségét elgázolta egy szabadnapos amerikai katona. Fél évvel a tragédia után sem fizetett a biztosító, és a gázoló azóta még csak részvétet sem nyilvánított.

Szegénységben, alig 60 négyzetméteren él rozoga kis házában Berki Attila hat gyermekével. A férfi élete akkor változott meg gyökeresen, amikor tavaly szeptemberben otthonuktól alig pár száz méterre egy amerikai katona elgázolta ikerterhes feleségét és nagylányát. Ilona egy hét múlva adott volna életet az ikreknek, de a tragédiában mindhárman odavesztek. Tinilányuk szerencsére túlélte a balesetet. Attila ekkor kénytelen volt otthagyni a munkahelyét, mert a hat gyermeket, akik közül kettő iskolába jár, négy pedig óvodába, másként nem tudta volna ellátni. Reménykedett, hogy a férfi biztosítója fizet majd, és talán anyagilag könnyebb lesz az életük, de tévedett.


– Ami támogatás jár nekünk, azt igénybe veszem, de abból nem jövünk ki. Volt némi tartalékom, ám azt már feléltük. Kétségbe vagyok esve, a gyerekek előtt tartom magam, de amikor éjjel elalszanak, már nem tudom visszatartani a sírást – mondta a férfi a Lokálnak, és hozzátette: sok jó ember segített már, de örökké nem támaszkodhat másokra. Egyelőre nem tud visszamenni dolgozni, a beosztása ugyanis nem engedné meg, hogy apaként is helytálljon.

– Nem tudom, hogy az a férfi, aki elgázolta a szeretteimet, hogyan tudta magában ezt tisztázni. Miképpen lehetséges az, hogy még egy részvétnyilvánításra sem látogatott meg bennünket? Elvett tőlem valakit, aki a világon a legfontosabb volt számomra – mondta elkeseredetten a férfi, aki azt tervezi, hogy ellátogat Budapestre az amerikai nagykövetségre, és meghallgatást kér a nagykövettől, hogy elmondja, milyen helyzetbe sodorta őt és hat gyermekét egy amerikai katona.


Az eset óta a férfi messze elkerüli azt a helyet, ahol a tragédia történt. Mint mondja, egyszerűen nem tud arra menni. Felesége ugyanis éppen kórházba tartott egy vizsgálatra, egy héttel a szülés előtt, amikor elsodorta az autó, amely három életet ragadott el egyszerre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Felújítják az Álomutazót karácsonyra

  Felújítják az Álomutazót karácsonyra

  Karácsony előtt és után nem is jöhetne semmi jobb, mint egy jó családi program. A tavaly nagy sikerű szuperprodukció idén újraéled, ugyanúgy a BOK csarnokban, sztárokkal, lenyűgöző látványvilággal és fantasztikus slágerekkel.

 • Mohamed Fatima: Apám számomra egy idegen

  Mohamed Fatima: Apám számomra egy idegen

  Mohamed Fatima napról napra közelebb érzi magát nemrég felbukkant édesapjához, akit 33 évvel ezelőtt látott utoljára. Miközben a férfi egy szempillantásra az élete része lett, addig egy másik férfit épphogy el kellett engednie, szerelmével ugyanis 3 év után szakítottak, pedig nemrég még a közös babát tervezgették.

 • Gór Nagy Mária nagymama lesz

  Gór Nagy Mária nagymama lesz

  Gór Nagy Mária a TV2 Mokkájában jelentette be az örömhírt, hogy néhány napon belül megszületik első unokája, egy kislány.