EUR: 311,13 Ft
CHF: 264,97 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Tech

Zseniális találmány! Okosóra vakoknak és gyengénlátóknak – Videó!

Három év fejlesztés után végre a csuklójukra tehetik a vakok és gyengénlátók azt az okosórát, amelynek segítségével a forgalmas és hangos utcákon is tájékozódhatnak a pontos időről.

A Dot névre keresztelt időmérőt egy dél-koreai csapat fejlesztette ki, amely így akar segíteni a fogyatékosságuk miatt hátrányba került emberek millióin.


A Braille-írásos okosóra lehetővé teszi, hogy használói ne csak az idő múlását követhesse. Okostelefonokhoz csatlakoztatva, Bluetoothon keresztül a vakok és  gyengénlátók üzeneteket fogadhatnak és küldhetnek a Messengeren, de akár a Google Mapset is kezelni tudják. Ezeket az alkalmazásokat az órán elhelyezett oldalsó gomb segítségével lehet használni.

A karórát márciusban kezdik el gyártani. A tervek szerint 2017-ben 100 ezer Dot kerül piacra, a következő évben pedig további 40 ezer okosórát gyártanak majd.

A cég közleménye szerint az első ezer darabot Londonban tervezik eladni, az ára 320 dollár (94 ezer forint) lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

    Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

    Rich Ricci, a BetBright digitális szórakoztató és online sportfogadási vállalat elnöke és tulajdonosa bemutatta a világ első robotlovasát a Cheltenham fesztiválon, amely az Egyesült Királyság egyik legnagyobb lovaseseménye, ahol a legjobb brit és ír lovak versenyeznek.

  • Egyre lejjebb csúszik a bitcoin árfolyama

    Egyre lejjebb csúszik a bitcoin árfolyama

    Azóta, hogy a Google szerdán bejelentette, hogy júniustól betiltja az összes kriptovaluta és az azokkal való kereskedési opciók reklámozását, a legkeresettebb kriptovaluta, a bitcoin árfolyama szinte töretlenül gyengül.