2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Oltatlan csecsemővel kerülje el Romániát

Bár a magyarok 98 százalékát védi az ellene kapott védőoltás, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium Konzuli Szolgálata figyelmeztet mindenit: Románia legtöbb megyéjében (leginkább Krassó-Szörény, Temes, Arad, Maros megyében, de már Hargita megyében is) akuttá vált az ott kirobbant kanyarójárvány.

Bár a helyiek megtették a szükséges lépéseket a járvány megfékezésére, arrafelé most még fontosabb a higiéniai rendszabályok betartása, a vitaminbevitel fokozása, és az sem árt, ha ellenőrzik oltási könyvüket. Már a 15 hónapos korban kapott oltás is jelentős védelmet nyújt, de akinél megtörtént a 12 éves korban előírt újraoltás, azok körében a védettség 99 százalékos.


Ezért a járvány szempontjából elsősorban a 15 hónaposnál fiatalabb, védőoltást nem kapott kisgyerekek, az immunhiányos betegek, valamint azok az egészségügyi dolgozók a legveszélyeztetettebbek, akik Romániából érkező, potenciálisan kanyarós betegeket látnak el.

Innen indult a járvány:

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

 • A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  Bár a programjában Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester azt ígérte, hogy leállítja a Liget Projektet, ezt az ígéretét kénytelen volt módosítani arra, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

 • Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Összeütközött négy jármű a 33-as főúton Hortobágynál csütörtök délután, a balesetben ketten súlyosan megsérültek, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.