2019. augusztus 20., kedd
István

Külföld

Segélyszervezeti vezető: nincs ok Európába hozni a menekülőket

Semmi ok arra, hogy a szíriai háború elől menekülők kontinensünkre jöjjenek, mert innen nem fognak visszamenni – hangoztatta az Aid to the Church in Need (ACN) nevű nemzetközi szervezet párizsi központjának igazgatója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Marc Fromager szerint Szíria szomszédjaiban, így Törökországban és Libanonban “nincsen biztonsági probléma”, így az otthonukat elhagyók ott várhatnák ki a háború végét.


A szakember – akinek keresztényüldözéssel foglalkozó könyvét az este mutatják be Budapesten – azt hangsúlyozta: Szíriában az elsődleges cél nem a hivatalban lévő elnök megbuktatása, hanem a fegyveres küzdelmek leállítása, ehhez pedig az vezethet el, ha elapasztják a nyolcvan országból verbuvált állománnyal működő lázadók anyagi forrásait.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pokolgép robbant Észak-Írországban

    Pokolgép robbant Észak-Írországban

    Pokolgép robbant hétfőn Észak-Írországban, az Írországgal közös határ közelében, a hatóságok tájékoztatása szerint az akció célpontjai azok a rendőrök voltak, akiket előzőleg egy csalinak szánt hamis riasztás miatt küldtek a közelbe, és szerencsések voltak, hogy nem vesztették életüket.

  • Évekig eltarthat a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációja

    Évekig eltarthat a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációja

    Még évekig eltarthat a fejüknél összenőtt és augusztus elején sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációja, az egyik kislány már jól van, a másikat mélyaltatásban tartják, mindketten lázasak, vírusfertőzésen esnek át – mondták el a műtétsorozatot levezető magyar orvosok vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.