EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Extra

Shailene Woodley színésznő megúszhatja a börtönt

Shailene Woodley amerikai színésznő elismerte, hogy szabálysértést követett el, amikor a Dakota Access kőolajvezeték építése ellen tiltakozott és 26 társával együtt őrizetbe vették tavaly októberben – írta a BBC hírportálja.

A 25 éves filmsztárt (A beavatott-sorozat, Csillagainkban a hiba) birtokháborítással és zavargásban való részvétellel vádolták, amiért akár 30 nap börtönbüntetéssel és 1500 dolláros pénzbírsággal is sújtható. Eleinte nem ismerte el a bűnösségét, a hétfői beismeréssel viszont elkerülte a börtönt.


A vallomás a pénteki bírósági tárgyalást előzte meg, ekkor várható, hogy egyéves próbaidőre és 500 dolláros (142 ezer forint) bírságra ítélik.

Az 1900 kilométeres, 3,7 milliárd dollárba kerülő Dakota Access az amerikai őslakosok félelmei szerint szennyezni fogja ivóvizeiket, meggyalázza temetőiket és más kultikus helyeiket.

Woodleyt és 26 másik tüntetőt bilincsben vitték el tavaly októberben az egyik építési helyszínről, a színésznő a Facebook-oldalán a történtekről videofelvételt tett közzé, melyben elmondta, hogy szerinte a hatóságok őt szemelték ki ismertsége és nagy rajongótábora miatt.

A négy államon áthaladó vezeték Észak-Dakotából, az úgynevezett Bakken-formációból szállítana hidraulikus kőzetrepesztéssel kitermelt palaolajat az Illinois állambeli olajfinomítókba. Februárban az építkezés megkapta az utolsó engedélyt is, márciusban újabb tiltakozások kezdődtek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Barátai segítették Cseke Katinkát a fogyásban

  Barátai segítették Cseke Katinkát a fogyásban

  Cseke Katinka fogyásának híre nők ezreinek adott erőt és reményt az elmúlt időszakban. A színésznő bókok százait seperte be, és eldöntötte, szeretne segíteni minél több fogyni vágyó sorstársának, hiszen ő már tudja, egyedül nem megy!

 • Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábor úgy érzi, egy csapásra felnőtt, mikor kisfiúként elveszítette édesapját. A TV2 Csak show és más semmi című műsorának ezüstérmese a mai napig nem tudta elengedni édesapját, mint mondja, élete nehéz helyzeteiben sokszor érzi, mellette van.

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.