EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Sport

Sírva beszélt felesége haláláról Rio Ferdinand

Őszintén beszélt felesége haláláról és az érzéseiről Rio Ferdinand, a Manchester United egykori védője a BBC műsorában. A visszaemlékezést az egykor kemény védő nem bírta ki sírás nélkül.

– A legnehezebb a dolog a világon elmagyarázni a gyerekeidnek, hogy amikor eljönnek a kórházból, többé nem láthatják az anyjukat – mondta Rio Ferdinand a BBC által készített dokumentumfilmben, amelyben felesége haláláról kérdezték az egykori labdarúgót, akinek három gyermeke van, Lorenz, Tate és Tia.


Rio Ferdinand az 1990-es évek végén ismerte meg Rebeccát, akit 2009-ben feleségül vett. A mesébe illő történet azonban csak hat évig tartott, mivel kedvesénél 2014-ben mellrákot diagnosztizáltak, egy évvel később pedig szervezete feladta a harcot.

A 2008-ban Bajnokok Ligája-győztes védőt megviselték a történtek, nappal az erős, felelősségteljes családapát kellett játszania, esténként itallal próbálta enyhíteni a fájdalmát. Terápiára nem nagyon járt, elmondása szerint nem igazán tudja kimutatni az érzelmeit, azonban gyakran összeült több hasonló sorsú férfival, akikkel meg tudta beszélni a helyzetét. Ezeken a találkozókon többször szóba került a jegygyűrű kérdése is.


– Nem tudom elképzelni, hogy leveszem a jegygyűrűmet. Egyszerűen nem vagyok rá képes. Viszont többen azt mondták, hogy ez lehet a továbblépés első mozzanata – fogalmazott.

Az egykori angol válogatott csapatkapitány elmondta, megtanulta, hogy az érzelmeit kimutassa, főleg a gyerekei miatt.

– Egész életemben a macsót játszottam, hiszen az öltözőben nem viselkedhetsz másképp, és ez a civil életemre is ráragadt. Rá kellett jöjjek a gyerekeim érdekében, hogy igenis fontos, hogy kifejezzem az érzelmeimet. Ha sírnom kell, akkor sírok. Ettől még nem múlik el a fájdalom, de elviselhetőbb lesz – mondta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek